RUKOMET: Selektor Španije hteo klupu orlova

Izvor: Mondo, 01.Feb.2013, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RUKOMET: Selektor Španije hteo klupu "orlova"

Selektor svetskih šampiona želeo je 2009. godine da preuzme reprezentaciju Srbije, ali je njegova plata bila prevelika za čelnike RSS, otkriva "Sport".

Priznati rukometni stručnjak Valero Rivera 2009. godine hteo je da bude selektor Srbije, ali Rukometni savez Srbije nije tada mogao da obezbedi platu za Španca, koji je tražio 10.000 evra mesečno za taj angažman.

Rivera je posle završetka saradnje Jovice Cvetkovića sa reprezentacijom želeo da preuzme "orlove", >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << a osim velike plate želeo je da za svog pomoćnika dovede i španskog trenera, otkriva "Sport".

Rukometni savez Srbije u to vreme nije mogao da obezbedi mesečna primanja Riveri od 10.000 evra, ali bi sada to mogao, budući da odlično finansijski posluje za razliku od mnogih drugih saveza, bez ikakvih kredita i problema.

Srbija je propustila voz, kada je u njega trebalo da uskoči... Jer, Valero Rivera je posle toga preuzeo selekciju Španije i nedavno je odveo do svetskog trona. Pre toga na EP u Srbiji zauzeli su četvrto mesto.

Na klupu Srbije je umesto Rivere u oktobru 2009. godine seo Sead Hasanefendić za platu od 2.000 evra, i predvodio je naš tim do EP u Austriji 2010.

Nakon toga "orlove" je preuzeo Veselin Vuković. On je od aprila 2010. do Evropskog prvenstva u Srbiji 2012. radio za platu od 4.000 evra, a nakon osvajanja evropskog srebra, primanja su mu povećanja na 6.000 evra.

Od tada Srbija je na Olimpijskim igrama zauzela deveto mesto, dok je na Svetskom šampionatu u Španiji nedavno osvojila desetu poziciju.

(MONDO, foto: MN Press)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Sport uživo: Svetski šampion hteo klupu "Orlova"

Izvor: RTS, 01.Feb.2013

Luis Garido, pojačanje Crvene zvezde izHondurasa, danas predstavljen na Marakani. Valero Rivera, selektor rukometaša Španije, želeo je da preuzme selekciju Srbije, ali Savez nijo mogao da ga plati, otkriva "Sport". Vojvodina zadržava Vulićevića i Oumarua. Luis Suares ostaje u Liverpulu. Karles...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.