Radnički ostao bez „brejka“, Zvezda odbranila titulu

Izvor: KGsport.info, 10.Maj.2014, 23:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnički ostao bez „brejka“, Zvezda odbranila titulu

Vaterpolisti Radničkog Kon Tiki nisu uspeli da produže finalnu seriju, pošto su i treći put poraženi od Crvene zvezde (12:7), koja je odbranila titulu prvaka države.
Kragujevčani su bili izuzetno oslabljeni neigranjem prva dva centra, Borisa Zlokovića i Miloša Korolije. Međutim, već u drugom napadu Damir Burić je uplivao na poziciju sidraša i doveo svoj tim u početno vođstvo. Ipak, „crveno-beli“ su golovima Filipa Kljajevića i Andrije Prlainovića uspeli da preokrenu >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << do prvog mini predaha (2:1), a potom i da stignu do „plus dva“ sjajnim lobom Nikole Rađena na startu druge četvrtine.
Od tog grenutka razbranio se fantastični Zdravko Radić, što je ulilo dodatno samopouzdanje njegovim saigračima u napadu, pa je za samo dva i po minuta Radnički napravio seriju 3:0, golovima Filipa Filipovića, Damira Burića i Đorđa Filipovića – 4:3.
U finišu drugog poluvremena dosuđen je diskutabilan peterac za Zvezdu, posle kog je došlo do koškanja u bazenu, a deblji kraj izvukli su gosti. Bez prava zamene isključen je Đorđe Filipović, dok je na drugoj strani isključenje sa pravom zamene dobio Filip Kljajević. Usledila su dva peterca za Zvezdu koja je realizovao Boris Vapenski, dok je na drugoj strani siguran bio Filip Filipović (5:5). Naredna četiri minuta Kragujevčani su imali igrača manje u bazenu i za to vreme domaći su postigli dva pogotka iz šest napada.
Prvi je dao kapiten Andrija Prlainović, posle kog je njegov tim na veliki odmor otišao sa golom „viška“ (6:5), a zatim je Vapenski vratio „plus dva“.
Početkom treće četvrtine sa pravom zamene isključen je Damir Burić, a nešto kasnije i Aleksandar Ćirić je zaradio treću ličnu grešku, što je bio ogroman hendikep za već desetkovani Radnički. Beograđani su to znalački iskoristili i stigli do titule.
Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Andrija Prlainović sa pet golova, po tri su dodali Boris Vapenski i Nikola Rađen, a jedan Filip Kljajević. Na drugoj strani, po dva pogotka postigli su Damir Burić, Filip Filipović i Srđan Vuksanović, a jedan Đorđe Filipović.
- Čestitam i vaterpolistima Zvezde i Radničkog na izuzetnoj borbi. Želim svu sreću sveta i Radničkom i Partizanu na „fajnal-siksu“ Lige šamopiona. Sigurno je da smo bili favoriti, ali smo igrali izuzetno loše. Radnički je išao na sve ili ništa i do tog incidenta kontrolisao igru, ali smo ipak uspeli da se vratimo i stignemo do pobede – rekao je Dejan Savić, trener Zvezde.
Sportski direktor Radničkog, Jugoslav Vasović, sportski je čestitao protivniku na tituli, ali je izrazio ogromno nezadovoljstvo suđenjem.
- Čestitam Zvezdi na zasluženoj tituli po onome što su pokazali u bazenu tokom cele godine. Međutim, moram da kažem da je sramotno kako sudije sude u najboljoj ligi na svetu, pogotovo na „Tašmajdanu“.Prosto je neverovatno koliko je to njihovo neznanje i koliko ulazimo u probleme zbog njihovih odluka, u kojima ni oni sami ne znaju šta su dosudili. Bili smo veći deo utakmice u igri, dobro smo se držali, čak i tokom četiri minuta sa igračem manje. Međutim, klupa nam je bili prekratka da bismo izdržali ovakvu utakmicu – izjavio je Vasović.
Crvena zvezda – Radnički Kon Tiki 12:7 (2:1, 4:4, 3:1, 3:1)
Bazen: „Tašmajdan“. Gledalaca: 2.000. Sudije: Putniković i Balažević (obojica iz Beograda). Igrač više: Crvena zvezda 11(2), Radnički 8(3). Dva igrača više: Crvena zvezda 1(0). Peterci: Crvena zvezda 2(2), Radnički 1(1). Napadi tokom četiri minuta posle isključenja bez prava zamene: Crvena zvezda 6(2). Rezultat u seriji: 3:0.
CRVENA ZVEZDA: Šefik, S. Rašović, Rađen 3, Ivošević, Kljajević 1, Vukčević, Avramović, V. Rašović, Ranđelović, Vapenski 3, Prlainović 5, Man, Draksimović, Milićević. Trener: Savić.
RADNIČKI KON TIKI: Radić, Burić 2, B. Popović, Vuksanović 2, Ćirković, Miličić, Ćirić, Basara, Šormaz, F. Filipović 2, Marković, Đ. Filipović 1, S. Popović, Mijatović. Trener: Stevanović.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Povezane vesti

Zvezda ostala na tronu

Izvor: Politika, 11.Maj.2014, 23:01

Finale prvenstva države za vaterpoliste: C. zvezda - Radnički 12:7 (2:1, 4:4, 3:1, 3:1). Kragujevčani, kao i u prethodne dve utakmice, imali priliku, ali „crveno-beli” dobili i treći meč..Radić je odbranio kad je njegov tim imao dva igrača manje i zbog tog podviga kao da je zaboravio da je...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.