Izvor: MozzartSport.com, 23.Okt.2021, 21:30

Ohi čuva Zlatnu kopačku i Molde na vrhu: Promašio penal, ali dao dva gola

Budući napadač Crvene zvezde dao dva gola kada je njegov tim ostao s igračem manje

Uzbudljiva je borba za vrh norveškog prvenstva ove sezone. Sedam kola pre kraja Molde i Bode/Glimt imaju isti broj bodova, s tim da ekipa koja je pre nekoliko dana u Ligi konferencije deklasirala Romu sa Žozeom Murinjom na klupi (6:1) ima meč manje. A, u narednom kolu sledi upravo međusobni duel dve vodeće ekipe.

Da je spreman za veliki derbi, budući napadač >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Crvene zvezde Ohi Omoidžuanfo potvrdio je ove subote. Moldeov golgeter bio je dvostruki strelac u pobedi 3:0 nad pretposlednjim Stabekom, a oba gola dao je u trenucima kada je njegov tim imao igrača manje.

Gosti su poveli autogolom Ivana Mesika u 16. minutu, ali su u 34, ostali bez Birka Rise, zbog drugog žutog kartona desnom beku.

Domaćin je to pokušao da iskoriti i krenuo po izuzetno važne bodove u borbi za opstanak, ali u trenucima Stabekove dominacije, što se odslikavalo u posedu lopte (72:28 odsto), Ohi je u 49. minutu iskoristio jednu dugu loptu i iz kontre duplirao vođstvo svog tima. U 66. minutu je neprecizno izveo penal, ali je u 83. uspeo ponovo da se upiše u strelce.

Bio je to njegov 24. gol u 22. nastupu za Molde ove sezone u prvenstvu Norveške. S takvim učinkom i dalje je najbolji strelac Evrope. Sakupio je 33 boda, pošto norveška liga nosi koeficijent 1,5. Na drugom mestu je njegov direktan konkurent, Tomas Lene Olsen iz Lilestroma sa 27 bodova. Treći je Danac Mikel Dal koji igra na Farskim Ostrvima za HB Toršavin, gde je koeficijent 1, pa sa 24 gola ima 24 boda. Od poznatijih imena, na petom mestu je Partizanov Rikardo Gomeš sa 21 bodom, Robert Levandovski je šesti sa 20 (Lige petice nose koeficijent 2), Erling Haland i Karim Benzema dele 11. mesto sa po 18 bodova...

Podsetimo, Ohi u januaru stiže u Crvenu zvezdu kao slobodan igrač. Do tada će pokušati da uveća razliku u odnosu na pratioce i sa Moldeom dođe do pete titule u istoriji kluba.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.