Zvezda bez poraza u Ligi Evrope na 10 uzastopnih mečeva

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Okt.2021, 10:59

Zvezda bez poraza u Ligi Evrope na 10 uzastopnih mečeva

Gol razlika 16:7.

Crvena zvezda beleži sjajne uspehe u Ligi Evrope, a u poslednje dve sezone crveno-beli ne znaju za poraz u drugom po jačini takmečenju u Evropi na čak deset prethodnih mečeva, uz gol razliku 16:7.

Crveno- beli drugu godinu za redom igra grupnu fazu Lige Evrope, i trenutno zauzima prvu poziciju u grupi F sa sedam osvojenih bodova iz odigrane tri utakmice. Izabranici Dejana Stankovića ne znaju za poraz u grupnoj fazi Lige Evrope čak deset prethodnih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mečeva u ovom takmičenju. Tim skorom crveno-beli su ostvarili najbolji učinak našeg tima u 21. veku uz ostvarenu gol razliku od šesnaest postignutih i sedam primljenih golova. Da crveno-beli igraju sve bolje iz sezone u sezonu, govori i činjenica da je naš klub poslednji poraz u Ligi Evrope doživeo pre godinu dana, kada je u Nemačkoj naš tim poražen od Hofenhajma rezultatom 2:0.

Posle te utakmice, usledio je fantastičan period kada je naš tim vezao tri uzastopne pobede u grupnoj fazi. Prvi na redu, bio je Slovan Liberec, koji je gostovao na Marakani u okviru drugog kola grupne faze. Zvezda je u tom meču demonstrirala sjajnu igru i slavila sa 5:1. Tada su se u listu strelaca upisali El Fardu Ben koji je pogađao dva puta, Dijego Falćineli, Aleksandar Katai i Milan Gajić. Samo sedam dana kasnije, na našem stadionu gostovao je belgijski Gent. Naši prvotimci ponovo su još jednom odličnom partijom na stadionu "Rajko Mitić" odneli pobedu sa 2:1, a pogađali su tada Gelero Kanga i Aleksandar Katai fenomenalnim golovima. Nisu crveno-beli imali mnogo vremena za odmor, jer su samo sedam dana nakon druge uzastopne pobede putovali na gostovanje upravo Gentu. Ponovo su izabranici Dejana Stankovića potvrdili dobru formu i ovog puta slavili bez primljenog gola. Njegoš Petrović je „dalekometnim projektilom“ doveo crveno-bele u vođstvo već u drugom minutu utakmice, da bi tačku na pobedu stavio Nemanja Milunović, koji je odličnim udarcem glavom pogodio za 2:0.

Posle tri uzastopne pobede u grupnoj fazi, usledila su četiri vezana remija. Prvi remi, Stankovićev tim je odigrao 3. decembra, kada je na Marakani gostovao Hofenhajm, a taj meč završen je bez golova. Identičnim rezultatom završen je i meč poslednjeg kola grupne faze u prošloj sezoni, a Zvezda je tada bila gost ekipi Slovana iz Libereca. Obezbedili su izabranici Dejana Stankovića prolaz u nokaut fazu, a na žrebu je našem timu dodeljen italijanski Milan. Na utakmici u Beogradu 18. februara ove godine rezultat je glasio 2:2, a mrežu Milana pogađali su Gelor Kanga sa bele tačke i Milana Pavkov. U revanš meču odigranom sedam dana kasnije u Italiji, naš tim je ponovo remizirao, a ovog puta je bilo 1:1. Pravilo gola u gostima koje više nije na snazi odvelo je italijanskog predstavnika u narednu fazu takmičenja, iako je naša ekipa potpuno parirala protivniku i u nekoliko navrata mogla da stigne do pobede i prolaza dalje.

I ove sezone je Crvena zvezda pod komandom Dejana Stankovića uspela da obezbedi grupnu fazu Lige Evrope, i trenutno zauzima prvu poziciju u grupi F, kao jedini neporaženi tim u grupi. U prvom kolu ovosezonske grupne faze, naš tim je na Marakani odigrao odličan taktički meč i  savladao portugalsku Bragu sa 2:1, a golovima Milana Rodića i Aleksandra Kataija. U narednom kolu, usledilo je gostovanje Ludogorecu u Bugarskoj. Slavili su crveno-beli i u tom meču fanstastičnim pogotkom Gelora Kange sa 1:0. U trećem kolu, naš tim je išao na daleko putovanje u Dansku, ovog puta u goste Midtjilandu. Poveli su crveno-beli posle sjajne akcije koju je golom krunisao Mirko Ivanić, ali je meč na kraju završen rezulatom 1:1.

Milan ozbiljno napada titulu, u osam kola ima sedam pobeda, a večeras (20.45) ga čeka ozbiljan ispit na gostovanju Bolonji. Kvota na dvojku je 2,15Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Bolonja - Milan.

Taj remi je kompletirao niz Crvene zvezde od 10 mečeva bez poraza u grupnoj fazi Lige Evrope, a verujemo da će izabranici Dejana Stankovića nastaviti da pružaju odlične partije i u narednim mečevima, i nastaviti ovu fantasticnu seriju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.