Oduševile ga delije, pa stigao u Zvezdu: Markus Vilijams plej crveno-belih!

Izvor: Blic, 15.Avg.2014, 10:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oduševile ga "delije", pa stigao u Zvezdu: Markus Vilijams plej crveno-belih!

Markus Vilijams novi je plejmejker Crvene zvezde, a iskusni američki košarkaš potpisao je jednogodišnji ugovor sa crveno-belima, potvrđeno je iz kluba.

Vilijams je rođen 3. decembra 1985. godine u Los Anđelesu, visok je 191 centimetar, a studirao je na Univerzitetu Jukon. Čak četiri sezone proveo je u NBA ligi igrajući za Nju Džersi, Golden Stejt i Memfis. U najjačoj ligi sveta odigrao je ukupno 203 utakmice uz prosečan učinak od 5,6 poena i 2,8 asistencija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Zanimljivo je da je 2007. bio učesnik Ol star utakmice najboljih rukija i da je iste godine bio izabran u drugi najbolji tim novajlija NBA lige.

Posle četiri godine u NBA bio je član ruskog Jeniseja, kineskog Nanđinga, Unikahe iz Malage i Lokomotive Kuban. Ima dvogodišnje iskustvo igranja u Evroligi, a sa Unikahom i Lokomotivom uspevao je da se domogne Top 16 faze.

Prošle sezone u elitnom klupskom takmičenju Evrope u dresu ekipe iz Krasnodara na 24 utakmice prosečno je beležio 7,3 poena, 3,8 asistencija i 2,2 skoka po meču.

"Uzbuđen sam jer nikada ranije nisam imao priliku da igram pred takvim navijačima kao na meču sa Crvenom zvezdom", rekao je u januaru 2014. Vilijams.

Vilijams će se ekipi sa Malog Kalemegdana pridružiti na Zlatiboru za nekoliko dana.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Markus Vilijams novi košarkaš Zvezde

Izvor: Akter, 15.Avg.2014

Američki košarkaš Markus Vilijams novi je igrač Crvene zvezde, pošto je sa crveno-belima potpisao jednogodišnji ugovor..Vilijams, koji je prethodne sezone nastupao za Lokomotivu iz Kubana, četvrto je pojačanje Zvezde u ovom prelaznom roku pošto su već angažovani Nikola Kalinić, Nemanja Dangubić...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.