Novi nesporazumi u Crvenoj zvezdi

Izvor: RTS, 20.Maj.2009, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi nesporazumi u Crvenoj zvezdi

Odlazeće rukovodstvo fudbalskog kluba Crvena zvezda negiralo je da se slaže sa Nacrtom zakona o sportu, što je objavljeno posle sastanka sekcije veterana tima sa ministarkom omladine i sporta Srbije Snežanom Samardžić-Marković.

"Crvena zvezda odlučno demantuje da je to zvanični stav kluba i da je saglasna sa nacrtom Zakona o sportu i pokretanju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << procedure za njegovo usvajanje", navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu kluba u kome će novo rukovodstvo biti izabrano na Skupštini 26. maja.

"Naprotiv, Crvena zvezda, a naročito stručne službe, pravna komisija, ekonomoska komisija i Savet kluba protiv su predloženog nacrta teksta Zakona o sportu, a na osnovu činjenica da isti ne obezbeđuje razvoj fudbalskog sporta, kao ni sporta uopšte", dodaje se u saopštenju.

Stav da je Crvena zvezda saglasna sa Nacrtom zakona o sportu objavili su veterani kluba čiji je predstavnik Vladan Lukić trenutno jedini kandidat za novog predsednika kluba, koji je bez uprave od aprila, kada je sadašnje rukovodstvo podnelo ostavke.

"Svako nezvanično istupanje u ime kluba... može, zbog nepoznavanja problematike, naneti direktnu materijalnu štetu sa nesagledivim posledicama po klub", ističe se u saopštenju u kome se dodaje da će Zvezda aktivno učestvovati na doradi zakona o sportu.

"Pre svega na određenim zakonskim rešenjima koja stimulišu dodatna ulaganja u razvoj sporta i sportskih klubova i stvaranje motivacionog ambijenta za bavljenje sportom, kao i predloga modela vlasničke transformacije sportskih klubova", navodi se na Zvezdinom sajtu .

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FKCZ protiv nacrta Zakona o sportu

Izvor: B92, 20.Maj.2009

Fudbalski klub Crvena zvezda demantovao je podršku predloženom Zakonu o sportu, saopštio je klub na zvaničnom sajtu...Dan pošto su mediji preneli informaciju sa sastanka ministarke omladine i sporta Srbije Snežane Samardžić-Marković sa veteranima Zvezde, po kojoj klub iz Lujtice Bogdana podržava...

Nastavak na B92...

Zvezdini igrači neće prelaznu vladu

Izvor: Blic, 21.Maj.2009, 08:37

Vladan Lukić je i zvanično kandidovan za novog predsednika Crvene zvezde koji od 26. maja treba da nasledi Den Tanu - odlučila je skupština sekcije veterana sa „Marakane" i time se suprotstavila ideji radne grupe da danas imenuje petočlano upravljačko telo kao prelazno rešenje. Zatraženo...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.