FKCZ protiv nacrta Zakona o sportu

Izvor: B92, 20.Maj.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FKCZ protiv nacrta Zakona o sportu

Fudbalski klub Crvena zvezda demantovao je podršku predloženom Zakonu o sportu, saopštio je klub na zvaničnom sajtu.

Dan pošto su mediji preneli informaciju sa sastanka ministarke omladine i sporta Srbije Snežane Samardžić-Marković sa veteranima Zvezde, po kojoj klub iz Lujtice Bogdana podržava predloženi nacrt Zakona o sportu, odlazeće klupsko rukovodstvo demantovalo je to, obrazloživši razloge za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << neslaganje sa predlogom.

Saopštenje kluba objavljujemo u celosti:

Povodom informacija koje prenose pojedini elektronski i štampani mediji da je na jučerašnjem sastanku predstavnika Veterana kluba Crvena zvezda sa predstavnicima Ministarstva sporta, odnosno sa ministarkom Marković postignuta potpuna saglasnost vezano za nacrt Zakona o sportu i da ne postoje prepreke da isti bude pušten u proceduru usvajanja, FK Crvena zvezda odlučno demantuje da je to zvaničan stav Kluba i da je saglasan sa nacrtom Zakona o sportu i pokretanju procedure za njegovo usvajanje.

Naprotiv, FK Crvena zvezda, a naročito stručne službe pravna komisija, ekonomska komisija i Savet kluba, je protiv predloženog nacrta teksta Zakona o sportu, a na osnovu činjenica da isti ne obezbeđuje razvoj fudbalskog sporta, kao ni sporta uopšte, u čemu bi, po mišljenju FK Crvena zvezda, Zakon o sportu morao da ima prevashodnu ulogu.

Zato, svako nezvanično istupanje u ime Kluba, bez predhodnog zvaničnog stava i potpune saglasnosti stručnih službi Kluba, koje se odnose na predlog Zakona o sportu, može, zbog nepoznavanja problematike naneti dirktnu materijalnu štetu sa nesagledivim posledicama po Klub.

Takođe FK Crvena zvezda će u narednom periodu, preko svojih zvaničnih predstavka aktivno učestvovati na doradi pomenutog Zakona, a pre svega na određenim zakonskim rešenjima koja stimulišu dodatna ulaganja u razvoj sporta i sportskih klubova i stvaranje motivacionog ambijenta za bavljenje sportom, kao i predloga modela vlasničke transformacije sportskih klubova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.