Nikšić: Umrla baka Ljubica, najstariji navijač Crvene zvezde

Izvor: NaDlanu.com, 17.Apr.2013, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikšić: Umrla baka Ljubica, najstariji navijač Crvene zvezde

U selu Petrovići kod Nikšića preminula je Ljubica Popović (102), najstariji „delija“ na ovim prostorima. Pratila je rezultate fudbalera Crvene zvezde i radovala se svakom njihovom uspehu.

Baka Ljubica Popović (102) iz sela Petrovići kod Nikšića, najstariji navijač Crvene zvezde na ovim prostorima, preselila se u večnost. Njeno srce zaustavilo je svoje dobovanje u nedelju, 14. aprila.Znaju li “delije” >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << sa severa beogradske “Marakane” da je njihova navijačka armija siromašnija za najstarijeg fana crveno-bele boje kluba iz Ljutice Bogdana? Jer, ova krepka starica sve do poslednje životne ure prenosila je ljubav prema klubu na svoju mnogobrojnu familiju, decu, unučad, praunučad i čukunučad!- Svi smo ovde “zvezdaši” - govorila je baka Ljubica za “Novosti”, poslednji put kada su je obilazili. - Kako god da igra, Zvezda je za mene uvek najbolja. Jedino ne znam kako je Džaja, moj najomiljeniji igrač.Pratila je ona rezultate fudbalera Crvene zvezde, radovala se svakom njihovom uspehu, a za neuspehe je znala da kaže:- Posle kiše sunce greje...Baka Ljubica rođena je na pravoslavnu novu godinu 1913. godine, i to u vreme kada su se Crnogorci vraćali sa pohoda na Skadar. I njen otac Đorđije bio je učesnik tog crnogorskog stradanja.- Za moj životni vek promenila sam šest država i mnogo vladara, ali i ratova, nemaštine. Međutim, najbitnije u svemu je kada iza čoveka ostane dobro delo i kada ga po dobru pamte - govorila je Ljubica.(Izvor: Večernje novosti)

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.