Neizvesno učešće Vilijamsa protiv Igokee, problem sa povredom ima i Marjanović

Izvor: Sportal.rs, 14.Dec.2014, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neizvesno učešće Vilijamsa protiv Igokee, problem sa povredom ima i Marjanović

Pred duel sa Igokeom u 12. kolu ABA lige šef stručnog štaba Crvene zvezde Telekom, Dejan Radonjić, rekao je da je svestan da će ekipa iz Aleksandrovca pokušati da iznenadi crveno-bele.

Takođe, trener Zvezde otrkio je da je neizvesno da li će se na parketu naći Markus Vilijams i Boban Marjanović.

-  Dočekujemo Igokeu posle teškog meča koji smo imali u >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << Grčkoj. To je ekipa koja ima iskustvo i mladost, a svakako da su mogli zabeležiti i neku pobedu više. Izvršili su promenu trenera, tako da smo svesni da će pokušati da nas iznenade. Ali, i mi hoćemo da nastavimo pobednički niz pred našim navijačima. Kalendar takmičenja je takav da imamo i teška putovanja, pa usled toga imamo neizvesno učešće Markusa Vilijamsa na ovoj utakmici. Ne bi trebalo da bude neki veći problem, ali u ponedeljak ćemo videti da li možemo da računamo na njega. Takođe, imamo problema i sa povredom Bobana Marjanovića. Ipak, ostali igrači koji su zdravi, bez obzira na eventualni izostanak njih dvojice, moraju da odigraju ovu utakmicu na najbolji mogući način kako bismo upisali nova dva boda – istakao je Radonjić.

Zvezdin trener istakao je da je pritisak dobrih rezultata kod njegovih igrača uvek prisutan, i da posebna presija usled mogućeg izjednačenja rekorda trijumfa slovenačke Olimpije ne postoji:

- Osećamo pritisak svakog dana, koji je prisutan zbog činjenice da u svakoj utakmici želimo pobedu. Moramo da budemo dobri u svemu što radimo, najviše u polufinalu ABA lige u okviru plej-ofa, a potom i u finalu. Međutim, želimo da ostvarimo pobedu protiv Igokee i da ostanemo prvi. Da li ćemo imati dvanaest pobeda ili više, videćemo.

Mladi strateg ubeđen je da želja za pobedom kod njegovih izabranika ne izostaje nijednog trenutka:

- Motivacija sigurno ne izostaje. Ne mislim da su igrači mislima u Top 16 fazi. Imamo dovoljno kapaciteta da budemo svesni značaja regionalnog takmičenja, od kojeg nam zavisi mnogo toga. Pre nego što počne Top 16 faza, sledi nam još jedan meč protiv Laboral Kuće, tako da ne postoji opcija da koncentracija bude na nižem nivou. Jednostavno, imamo takav raspored gde nema prostora za opuštanje.

Na pitanje da li postoji mogućnost da odmori nosioce svog tima u nekim mečevima u okviru regionalnog takmičenja, Radonjić je odgovorio:

- Nećemo tako da se ponašamo. Mi smo vrlo aktivni u borbi za prvu poziciju i nema uslova da pravimo neke podele među timovima na dobre i loše. Svaki meč je izuzetno važan za nas, bez obzira da li on bio kod kuće ili na strani, protiv Partizana ili Budućnosti. Ne smemo da kalkulišemo protiv bilo koga – upozorio je temperamentni stručnjak.

On je istakao da postoji osetan napredak u igri njegovog tima zahvaljujući stečenom iskustvu, kao i da će ono mnogo značiti u nastavku sezone:

- Upoređujući naše duele sa Olimpijakosom u Beogradu i Pireju, postoji vidljiva razlika u pozitivnom smislu za nas. Verujem da će to iskustvo doneti iskorak u narednim utakmicama koje će biti vrlo jake i kvalitetne, kao i da ćemo zahvaljući tome moći dobro da iznesemo završnicu takmičenja na Jadranu.

Pred duel sa Olimpijakosom u Evroligi, neizvesno je bilo da li će nastupati Branko Lazić i Marko Tejić. Na sreću, njihovo zdravstveno stanje je ohrabrujuće:

- Zdravstvena situacija Lazića i Tejića je dobra. Branko je malo brže i lakše nego što se očekivalo zalečio svoju povredu i nadam se da je više neće obnoviti. Što se tiče Marka, on posebnim vežbama, koje svakodnevno radi, uspeva da kontroliše svoje stanje, tako da se nadamo da neće biti ozbiljnijih problema.

O eventualnim željama u kakvoj grupi bi njegov tim voleo da se nađe u fazi 16 najboljih timova u najelitnijem evropskom takmičenju, Radonjić nije hteo da razgovara:

- Moja želja je da savladamo Igokeu. Kada bude došlo vreme za meč protiv Laborala, razmišljaćemo i o tome i strpljivo ćemo sačekati naše naredne protivnike. Ne želimo da mislimo o tome u ovom trenutku, jer sutra imamo izuzetno važan meč kome vrlo ozbiljno pristupamo. Kada dođe vreme za Top 16 fazu, sigurno da ćemo napraviti analizu svih naših sledećih rivala. Takođe, ne postoje mogućnosti da dobijemo neku laku grupu, jer su u Evroligi sve ekipe kvalitetne i nema slabih protivnika – rekao je Zvezdin trener.

(Foto: MN Press)

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radonjić: Kakav Sloter, nemamo mi mogućnost da razmišljamo o dovođenju takvog igrača

Izvor: Sportal.rs, 14.Dec.2014

Prethodnih dana se član madridskog Reala, Markus Sloter često dovodio u vezu sa Crvenom zvezdom Telekom. Pred duel sa Igokeom u 12. kolu ABA lige trener Dejan Radonjić demantovao je da je bilo kada postojala mogućnost angažmana američkog internacionalca:..- Nismo razmišljali o njemu, niti smo...

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.