ABA: Zvezda juri rekord Olimpije

Izvor: Prva.rs, 15.Dec.2014, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA: Zvezda juri rekord Olimpije

’Crveno-beli’ su neporaženi u prvih 11 kola, a rekord od 12 pobeda na startu sezone postavila je Olimpija u premijernoj sezoni Jadranske lige pre 13 godina.
Zvezda je trenutno usamljena na čelu tabele ABA lige, a Igokea drži pretposlednje mesto sa skorom 3/8.
Trener Zvezde Dejan Radonjić istakao je da je svestan da će gosti iz Aleksandrovca pokušati da iznenade njegove izabranike, ali da ni ‘crveno-belima’ neće nedostajati motiva. 

To je ekipa koja ima >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << iskustvo i mladost, a svakako da su mogli zabeležiti i neku pobedu više. Izvršili su promenu trenera, tako da smo svesni da će pokušati da nas iznenade. Ali, i mi hoćemo da nastavimo pobednički niz pred našim navijačima. Kalendar takmičenja je takav da imamo i teška putovanja, pa usled toga imamo neizvesno učešće Markusa Vilijamsa na ovoj utakmici. Ne bi trebalo da bude neki veći problem, ali u ponedeljak ćemo videti da li možemo da računamo na njega. Takođe, imamo problema i sa povredom Bobana Marjanovića. Ipak, ostali igrači koji su zdravi, bez obzira na eventualni izostanak njih dvojice, moraju da odigraju ovu utakmicu na najbolji mogući način kako bismo upisali nova dva boda”, istakao je Radonjić

Zvezdin trener istakao je da je pritisak dobrih rezultata kod njegovih igrača uvek prisutan, ali i da posebna presija usled mogućeg izjednačenja rekorda trijumfa slovenačke Olimpije ne postoji. 

Osećamo pritisak svakog dana, koji je prisutan zbog činjenice da u svakoj utakmici želimo pobedu. Moramo da budemo dobri u svemu što radimo, najviše u polufinalu ABA lige u okviru plej-ofa, a potom i u finalu. Međutim, želimo da ostvarimo pobedu protiv Igokee i da ostanemo prvi. Da li ćemo imati 12 pobeda ili više, videćemo”, naglasio je Radonjić. 

Preostali srpski klubovi u ABA ligi svoje mečeve 12. kola odigrali su tokom vikenda, Partizan je poražen u Zadru sa 69:68, dok je Mega Leks slavio protiv Metalca sa 99:82. 

ABA liga, 12. kolo
subota, 13. decembar
Olimpija – Levski 89:70
Solnok – Krka 69:59
Zadar – Partizan 69:68
Mega Leks – Metalac 99:82
nedelja, 14. decembar
Cibona – MZT Skoplje 70:61
Budućnost – Cedevita 70:80
ponedeljak, 15. decembar
Crvena zvezda – Igokea 21.00 

Tabela:
1. Crvena zvezda 11/0
2. Budućnost 10/2
3. Cedevita 8/4
4. Olimpija 8/4
5. Partizan 6/6
6. Mega Leks 6/6
7. Cibona 6/6
8. Solnok 6/6
9. Krka 5/7
10. Zadar 5/7
11. Metalac 4/8
12. MZT Skoplje 4/8
13. Igokea 3/8
14. Levski 1/11
 
 

 
 

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.