Metalac poslao FMP u plej-of, Zvezda i bez Jadranske lige

Izvor: Blic, 21.Maj.2011, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Metalac poslao FMP u plej-of, Zvezda i bez Jadranske lige

Košarkaši Metalca srušili su snove Crvene zvezde da bi mogla da se plasira u plej-of Superlige, time i izbori plasman u Jadransku ligu, jer su pobedili u gostima OKK Beograd sa 84:76 i tako onemogućili crveno-belima da preteknu FMP na četvrtoj poziciji. Zvezda je savladala poslednjeplasiranu Mega Vizuru sa 103:75 no to joj nije bilo dovoljno da izbegne eliminaciju iz trke za doigravanjem.

Metalac je u meču koji nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mnogo značio ekipi iz Valjeva uspeo da u dvorani "Sport eko” ostvari ono čemu su se u Železniku nadali a na Malom Kalemgdanu pribojavali.

Uz 24 poena Birčevića i novu odličnu partiju Ljubičića koji je uz šest poena imao i 11 asistencija te sedam skokova, Metalac je trijumfovao zahvaljujući odlično odigranoj poslednjoj četvrtini i tako, bez obzira na ishode mečeva Crvena zvezda - Mega Ishrana 103:75 i Radnički - FMP ("panteri” gube sa 21 poenom uoči poslednje deonice) omogućili "panterima” da se plasiraju u plej-of kao četvrtoplasirani tim.

Zvezda je svoj posao protiv Mega Vizure odradila kako je priželjkivala, ali ni prednsot od 20 poena razlike nije bila dovoljna za preveliko zadovoljstvo u završnici kada se saznao rezultat iz "Sport eka”. Nedović i Bakić su povukli crveno-bele na početku utakmice, serija 7:0 u drugoj deonici je razdvojila rivale na dvocifrenu razliku, koja je potom održavana do kraja meča. On je okončan uz 22 poena Nedovića, 18 Nikolića i 13 Dragićevića, dok je Milisavljević sa 25 bio najefikasniji u taboru Mega Vizure.

A plej-of počinje već u utorak, prvim mečevima polufinala. Partizan će ugostiti FMP, a Hemofarm ekipu Radničkog. Dva dana kasnije biće odigrane druge utakmice serije koja se igra na dve pobede, a eventualne majstorice biće na programu u subotu 28. maja.

Finalna serija kreće prvog dana juna, a šampion će postatiti ekipa koja ostvari tri trijumfa. Termini za mečeve finala su 1, 4. i 8. jun, a ako bude bilo potrebe četvrti meč igraće se 11, a peti 14. juna.

Košarkaška Superliga, 14. kolo

Petak:


Partizan - Hemofarm 85:66

Subota:

Crvena zvezda - Mega Vizura 103:75

OKK Beograd - Metalac 76:84

Radnički - FMP u toku

Tabela: Partizan 13-1, Hemofarm 10-4, Radnički 7-6, Metalac 6-8, Crvena zvezda 6-8, FMP 6-7, OKK Beograd 4-10, Mega Vizura 3-11

Povezane vesti: U Zvezdi veruju u povoljan scenario koji je vodi u plej-of i NLB ligu Zašto će Zvezda u poslednjem kolu navijati za Radnički i OKK Beograd? FMP pobedio Zvezdu i ostavio je da mašta o plej-ofu i NLB ligi Partizanu derbi protiv Radničkog, Zvezda se osvetila "klonferima" Hemofarm deklasirao Zvezdu, Partizan opet bolji od FMP-a

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.