Lazović i Rajković srušili Napredak

Izvor: B92, 21.Mar.2015, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lazović i Rajković srušili Napredak

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Napredak na svom terenu sa 1:0 u okviru 20. kola Jelen Superlige Srbije, a junak trijumfa bio je Darko Lazović.

Jedini gol na utakmici postigao je upravo Lazović u 35. minutu i tako smanjio zaostatak 'crveno-belih' u odnosu na Partizan na samo bod bar do nedelje, kada vodeći tim lige gostuje Čukaričkom. Napredak je, s druge strane, ostao na 12. poziciji sa 20 bodova. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Zvezda je do trijumfa nad Napretkom došla mnogo teže nego što se očekivalo, pošto su gosti iz Kruševca u pojedinim trenucima sjajno pretili izabranicima Nenada Lalatovića. Nije viđeno mnogo prilika, a u odlučujućim trenucima se posebno istakao golman 'crveno-belih' Predrag Rajković, koji je sjajno odbranio svoj tim i potvrdio njegov trijumf.

Sastavi:

Crvena zvezda: Rajković, Cvetković, Pavićević, Lazić, Anđelković, Lazović (od 83' Orlandić), Ristić, Stojanović (od 72' Bosančić), Katai (od 62' Kovačević), Parker, Jović.

Napredak: Popović, Radulović, Urošević, Paunović, Frimpong, Luković, Gobeljić (od 64' Đoković), Ndiaje (od 58' Bajić), Dimitrov (od 73' Lemajić), Vučetić, Trujić.

Zvezda je od samog početka utakmice počela da napada, a prvu priliku imao je Parker u trećem minutu, posle solo prodora, ali je golman Napretka odlično odbranio. 'Crveno-beli' posle kornera nisu ozbiljnije pripretili gostima iz Kruševca, a potom je usledila igra na sredini terena.

U 11. minutu, Kruševljani su imali sjajnu priliku kada je Dimitrov sam izašao ispred Rajkovića, koji je odlično reagovao i poslao loptu u korner. Odbrana Zvezde je potom neutralisala napad gostiju, pa Napredak nije dobio priliku da nadoknadi propušteno.

Iako nije bilo pravih prilika, Zvezda je više napadala, a u 22. minutu Jović je odlično reagovao iz prve i poslao loptu preko gola. Samo dva minuta kasnije, Parker je centaršutem pokušao da pronađe Lazovića, ali je lopta bila previsoka. Samo nekoliko trenutaka kasnije, Lazoviću je pobegla lopta na ivici šesnaesterca, da bi usledila bakljada na 'severu'.

Lazović je u tim trenucima prednjačio u Zvezdinom napadu, a to se posebno pokazalo u 35. minutu, kada je doveo svoj tim u vođstvu. Ristić je izveo korner, lopta se zaustavila u petercu, a Lazić ju je prosledio Lazoviću, koji je sigurno zatresao mrežu Napretka.

Kruševljani nisu uspeli da reaguju, napravili su veliki broj faulova u narednim minutima. U 42. minutu Rajković je u stilu Nojera izašao iz šesnesterca, a iako je Dimitrov pokušao da ga izazove, golman Zvezde je uspeo da se izvuče i uputi pas svojim saigračima, a do kraja poluvremena nije bilo nikakvih šansi.

Na samom početku drugog poluvremena, Zvezda je imala šansu preko Parkera, ali je golman Napretka bio siguran. U narednim minutima nije bilo pravih prilika, da bi usledila najbolja šansa za Napredak u 59. minutu.

Dimitrov je tada izašao sam ispred Rajkovića i pravo je šutirao u njega, a golman Zvezde je sjajno reagovao. Mladi Rajković se požalio na povredu lakta desne ruke, ali je posle pomoći lekara ostao u igri.

Napredak je od tada više napadao, ali je i Zvezda imala odličnu priliku u 75. minutu, kada je golman Napretka promašio loptu posle centaršuta Parkera, ali je Lazović loše reagovao.

Kruševljani su na sve načine pokušavali da izjednače, sjajnu priliku imao je Luković u 81. minutu, ali je Rajković ponovo bio na pravom mestu, pošto je lopta išla tik ispod prečke.

Do kraja utakmice, Zvezda je kontrolisala igru, a čak je imala i nekoliko dobrih prilika da potvrdi trijumf, ali je odbrana Kruševljana dobro reagovala.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.