Zvezda pobedila, a Rajković igrač utakmice!

Izvor: Mondo, 21.Mar.2015, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda pobedila, a Rajković igrač utakmice!

Napredak igrao otvoreno i stvorio nekoliko dobrih šansi na "Marakani", ali tri boda idu na konto domaćina.

Šesti put uzastopno Crvena zvezda je pobedila Napredak na svom stadionu, ali odavno ne teže nego ove subote u 20. kolu Jelen Superlige.

Crveno-beli su slavili pogotkom Darka Lazovića u 35. minutu, posle gužve nastale na centaršut iz kornera.

Uskoro opširnije...

Veći >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << deo mečeva 20. kola Jelen Superlige je odigran ranije.

CRVENA ZVEZDA: Rajković - Cvetković, Pavićević, Lazić, Anđelković - Ristić, Stojanović (72. Bosančić) - Katai (62. Kovačević), Lazović (83. Orlandić), Jović - Parker.

NAPREDAK: Popović - Radulović, Paunović, Frimpong, Urošević - Vučetić, Gobeljić (64. Đoković) - Luković, Dimitrov (74. Lemajić), Trujić - Ndiaje (58. Bajić).

TOK UTAKMICE:

Foto: MONDO

Kraj - 1:0.

- U drugom minutu nadoknade sporna situacija! Kovačević je izgubio loptu na sredini igrališta, gosti su krenuli u kontru, ali je sudija Ilija Brdar prekinuo akciju zbog faula nad vezistom Zvezde. Izazvalo je to burne prosteste gostiju...

- U prvom minutu nadoknade Petar Orlandić je umalo savladao Popvoića, ali je golman Napretka uspeo nogom da zaustavi njegov šut iskosa sa desne strane.

- Utakmica je produžena za tri minuta.

- Još jedna sjajna intervencija Predraga Rajkovića! Luković je odlično šutirao pod prečku, ali je golman crveno-belih po ko zna koji put ove sezone pokazao kvalitet. U toku je bio 83. minut.

- Odličan pokušaj Bosančića iz slobodnog udarca sa više od 25 metara, ali je lopta išla po sredini gola, tako da je Popović uspeo da je "boksuje" u korner.

- Još 15 minuta do kraja. Nije bilo mnogo uzbuđenja. Napredak pokušava da zapreti iz kontre, ali bezuspešno, dok domaći igrači nikako da stvore gol-šansu iako konstantno "kruže" oko kaznenog gostiju.

- Izgleda da Nenad Lalatović želi da pojača odbranu svog tima. Umesto ofanzivnog Kataija za Zvezdu će od 62. minuta igrati zadnji vezni, Aleksandar Kovačević. Ristić će se, verovatno, pomeriti malo napred...

- Sjajna šansa za Napredak da izjednači u 59. minutu, ali je Rajković bio uspešniji od Dimitrova u situaciji "jedan na jedan". Sjajno je reagovao golman Crvene zvezde, što se ne može reći za njegovog saigrača Pavićevića, koji je zakasnio da napravi ofsajd zamku.

- Zvanično, na stadionu je prisutno 12.640 gledalaca.

- Dobar pokušaj Trujića glavom u 57. minutu, ali je Rajković bio dobro postavljen.

- Osim Parkerove šanse, nije bilo uzbuđenja u prvih pet minuta drugog poluvremena.

- Manje od jednog minuta u drugom poluvremenu trebalo je Parkeru da uđe u šansu. Napadač Crvene zvezde bio je brži od svog čuvara, ali je očajno šutirao, tako da golman gostiju Popović nije imao težak zadatak.

- Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima.

Poluvreme. Crvena zvezda vodi, ali ne može se reći da kontroliše igru. Napredak igra otvoreno i ako tako nastavi sigurno nas čeka uzbudljivo drugo poluvreme. Nadamo se uzbudljivije nego prvo...

- GOOOL, 1:0! Crvena zvezda vodi golom Darka Lazovića u 35. minutu! Povratnik u tim posle prehlade pogodio je mrežu posle gužve nastale na centaršut Mihaila Ristića iz kornera.



- Još jedna dobra prilika za crveno-bele. Ovaj put je šutirao Luka Jovića, u 22. minutu posle prodora Dušana Anđelkovića, ali preko gola.

- Ponovo je Parker bio u šansi. U 16. minutu utrčao je u kazneni prostor Napretka po levoj strani, bio je brži od dvojice defanzivaca gostiju, ali mu je golman Popović dobro "ušao u šut".

- Odlična intervencija Predraga Rajkovića u 13. minutu, kada je uspeo da sačuva svoj gol. Dimitrov je šutirao iskosa sa desne strane i umalo doveo Napredak u prednost.

- U prvih 10 minuta viđen je samo pokušaj Parkera...

- Iako su u domaćem sastavu i Luka Jović i Džošua Parker, Zvezda zapravo igra sa jednim klasičnim napadačem - Parkerom, dok je Jović na levom krilu. Lazović je desno, Katai u sredini, a iza njih su Ristić i Stojanović.

- Prvu šansu u utakmici imao je Džošua Parker u 3. minutu, ali je napadač Crvene zvezde pogodio samo spoljni deo mreže.

- Na zapadnoj tribini stadiona "Rajko Mitić" nalaze se košarkaši Crvene zvezde Telekom: kapiten Mitrović, Blažić, Jović, Rebić i Kaplanović.

Foto: MONDO

- Meč sudi Ilija Brdar iz Novog Sada.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.