Izvor: MozzartSport.com, 25.Okt.2021, 15:36

Kalinić pod znakom pitanja za Monako: Tražimo rešenja bez trenažnog procesa

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić govorio za medije pred duplo kolo Evrolige i gostovanja Monaku i Olimpiji Milano

Nema odmora za košarkaše Crvene zvezde. Dan posle gostovanja u Baru i pobede nad Mornarom, srpski šampion je odradio trening i već u popodnevnim časovima kreće put Monaka, gde će u utorak odmeriti snage sa ekipom Zvezdana >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Mitrović u šestom kolu Evrolige. Dva dana kasnije crveno-bele čeka i gostovanje u Milanu protiv Olimpije. Trener tima sa Malog Kalemegdana Dejan Radonjić u razgovoru sa medijima uoči narednih utakmcia ne krije da njegov tim očekuje pakleno težak ciklus u narednoj nedelji. Što zbog zgusnutog rasporeda, što zbog nove povrede, sada ponajboljeg igrača Nikole Kalinića.

Ovaj ciklus je vrlo zahtevan. Igrali smo sa Albom, sutradan imali put za Bar, odigrali težak meč, koji je bio dobar za nas. Danas opet put, kao i sutra. Ritam je takav da iziskuje da koristimo slobodno vreme kako možemo. Nema prostora za velika zahvate. Da skupimo snage i napravimo pripiremo za mečeve koji slede”, kaže Radonjić, koji ni ove nedelje neće imati kompletan sastav na raspolaganju.

Nikola Ivanović je u izolaciji, Aron Vajt u program, a pod znakom pitanja je i Kalinić. Radi se o lakšoj povredi, ali videćemo da li će biti spreman. Danas nije trenirao videćemo kako će se razvijati situacija”.

Utorak, 19.00: (1,45) Monako (15,0) Crvena zvezda (3,05)

O prvom rivalu u ovoj nedelji Radonjić govori sa puno poštovanja.

Osvajač Evrokupa. Napravili su potpuno novi tim za ovu sezonu. U jednom trenutku je izgledalo da će biti dobar tim, ali angažovanje igrača koji su izuzetno kvalitetni dali su jasan znak da je i taj dobar tim nadograđen. Dosta su pokazali, individulano su jako kvalitetni, Majk Džejms je među najboljima u Evrolige. Ima tu još dosta dobrih igrača. Atletski su takođe dobar tim”.

Ta atletika Monaka će predstavljati poseban izazov za crveno-bele, pošto su u skraćenoj rotaciji zbog povreda ili korona virusa Radonjićevi izabranici već dosta potrošeni. Videlo se to i u porazu od Albe u prethodnom kolu, ali problem je što je sve krenulo još na pripremnom turniru u Minhenu kada se povratio Aron Vajt, a otpali i Branko Lazić i Dejan Davidovac, koji su se u međuvremenu vratili.

Imali smo niz problema na startu priprema, desila se eskalacija u Minhenu i to se vuče. Pokušavali smo da tražimo najbolja moguća rešenja, jer je u hodu moralo da se razmišlja kako da se napravi balans između povratka igrača u tim i potreba u tom periodu. Imali smo manjak i na treningu”.

U takvim okolnostima nije lako praviti ni planove, a kamoli igru.

Pred Albu smo se spremali sa Ivanovićem i na dan utakmice bez njega, pa se rešenja tražilo kroz utakmicu. Tako je kako je. U ovom ritmu se to i dešava. Problem je što smo imali nepredviđene stvari na pripremama. Da je bilo drugačije, drugačije bi se i nosili. Idemo da damo maksimum, da tražimo rešenja i period kad će doći do stabilizacije i trenažnog procesa kojeg nema i koji je jako potreban da bi ekipa bila na zadovoljavajuće nivou”.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radonjić: Kalinić pod znakom pitanja

Izvor: B92, 25.Okt.2021

Trener košarkaasa Crvene zvezde Dejan Radonjić kaže da ekipu očekuje vrlo zahtevan posao u duplom kolu Evrolige...Crveno-beli sutra igraju protiv Monaka u Monte Karlu u šestom kolu Evrolige u 19 sati, nakon toga ekipa letom iz Nice putuje u Milano gde je već u četvrtak očekuje duel sa Armanijem..."Monako...

Nastavak na B92...

Radonjić pred duplo kolo Evrolige: Nema prostora za velike zahvate

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Okt.2021

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas, pred ovodenedljeno duplo kolo u Evroligi, da nema mnogo prostora za "velike zahvate" i dodao da je Nikola Kalinić pod znakom pitanja zbog lakše povrede.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.