Kako Savićević komentariše Delije i šta ga je najviše razočaralo na proslavi? (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 30.Maj.2016, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako Savićević komentariše Delije i šta ga je najviše razočaralo na proslavi? (VIDEO)

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Dejan Savićević je na Zvezdinoj proslavi 25 godina od Barija, bio u Sava centru, gde je pozdravljen gromoglasnim ovacijama od strane Delija. Posle svečane ceremonije govorio je pred srpskim novinarima i prisetio se Barija, Džajićevih reči pred Minhen, ali je pričao i o nekim aktuelnim temama, poputu mogućnostima Zvezde da se plasira u Ligu šampiona, ili Srbije na SP u Rusiji.

- Drago mi je što sam bio na ovoj proslavi, jer nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << svaki dan 25 godina od tako velikog uspeha i istorijske utakmice Crvene zvezde. Drago mi je što sam ovde video svoje drugove. Isto tako mi je žao što veća polovina nije došla. Kako i zašto, ne znam, ali nadam se da ćemo se videti nekom drugom prilikom.

- Sve je napravljeno na nivou, od filma, predstave, do navijača kao i uvek. Sigurno da ima emocija, svi mi koji smo igrali finale, sećamo se tih utakmica i to su mečevi koje ćemo pamtiti ceo život - počeo je legendarni fudbaler crveno-belih.



Da li se sećate reči Dragana Džajića pred Minhen, kada je rekao da ćete pobediti Bajern u Nemačkoj?

- Sećam se te njegove izjave. Moram priznati da nisam verovao u to. Ali, Džaja je znao kako da nas motiviše, u slvačionici je ponovio ''mi dobijamo, momci, morate da verujete u to''.

- To je bila prava motivacija, jer ako ne veruju oni koji vas vode, kako će verovati vojska. Kada sam lično gledao pred meč protokol, pogledao sam njihova godišta i rekao nisu oni ništa stariji od nas, možemo sa njima da igramo.

Foto: Telegraf

Dejo se prisetio i finala u Bariju, kao i susreta sa Draganom Stojkovićem Piksijem, koji je bio na suprotnoj strani.

- To finale je bilo mnogo drugačije nego sve prethodne utakmice. Mislim, s obzirom na to da sam i kasnije prošao mnogo toga u fudbalu, da je bila greška odlazak u Bari pre sedam dana. Da smo otišli dan - dva pred utakmicu, mislim da bismo bolje odigrali, jer je sedam dana ipak previše za jednu utakmicu. Bilo je čudno gledati Piksija. On je bio i dan danas ostao moj veliki prijatelj. On je malo odigrao u Bariju, ali bilo je neobično gledati ga u drugoj uniformi.

- U tom periodu su utakmice u ligi završavane penalima ako budu nerešeno. Mi smo dosta dobro izvodili te penale i imao sam poverenja u svoje saigrače da neće promašiti posle odbrane Stojanovića - priseća se Savićević.

ZVEZDA MORA DA IGRA BAR LIGU EVROPE, U SUPROTNOM, REKORDI NIŠTA NEĆE VREDETI

Foto: Marko Todorović

Kako komentarišete sadašnju Zvezdu i može li do Lige šampiona?

- Sadašnji tim Crvene zvzede je dobra ekipa, dobro su vođeni sa klupe. Nije čudno što je prva u Srbiji ovako ubedljivo. U derbijima je pokazala kvalitet. Ali sve ovo, i titule i rekordi, ako se ne uđe u Ligu Evrope, onda se nije uradilo ništa. Zvezda mora da uđe bar u Ligu Evrope, a povremeno i u Ligu šampiona.

- Napravljen je veliki jaz između klubova sa zapada i istoka. Vidite i sami Dinamo uđe u Ligu šampiona pa jedva uzme bod. Grujić ide, ne znam koji će tim Božović imati na raspolaganju i od toga zavisi mnogo.

NADAM SE DA ĆE SRBIJA S MUSLINOM DA SE PLASIRA NA SP U RUSIJI, ALI MENTALITET IGRAČA MORA DA SE MENJA

Foto: Guliver/Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

- Svaka promena donosi nešto. Nadam se da će se sada Srbija kvalifikovati za Svetsko prvenstvo u Rusiji posle tri propuštena velika takmičenja. Ali, mnogo toga treba da se promeni pre svega u mentalitetu i u odnosu prema nacionalnom grbu. I do sada je Srbija imala dobre igrače, u top 10 klubova, ne mogu da verujem da se nije kvalifikovala do sada.

Za kraj je pokomentarisao i najveće ovacije koje je dobio od Delija u Sava centru.

- Drago mi je zbog toga što su me pozdravili i što posle 25 godina nisu zaboravili ono što sam radio za Zvezdu - zaključio je Savićević.

Pogledajte i reakciju Savićevića kada su Delije zapevale pesmu protiv UEFA



(D. U.)


Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.