Dante Egzum i bivši košarkaš Zvezde aduti Australije na Mundobasketu

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Avg.2023, 09:43

Dante Egzum i bivši košarkaš Zvezde aduti Australije na Mundobasketu

Poznat sastav “kengura”.

Selektor košarkaške reprezentacije Australije Brajan Gordžijan saopštio je spisak od 12 igrača koji će igrati na Svetskom prvenstvu.

Australija će imati devet košarkaša iz NBA lige. Na spisku su: Ksavijer Kuks, Dajson Danijels, Dante Egzum, Džoš Gidi, Kris Goulding, Džo Ingls, Nik Kej, Patrik Mils, Doup Rit, Matis Tibul i Džek Vajt.

Među >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 12 igrača su dojučerašnji plej Partizana Dante Egzum i nekadašnji krilni centar Crvene zvezde Duop Rit.

- Radujemo se izazovu koji je pred nama. Imali smo dobre pripreme, radili smo dosta na taktici za SP. Biće to težak turnir, ali mi smo sigurni u naš plan - rekao je Gordžijan.

Australija će na Mundobasketu igrati u grupi E u Okinavi sa Japanom, Nemačkom i Finskom. SP će biti održano od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Indoneziji i Filipinima.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Košarka,   NBA

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Stigao i spisak Australije – 9 od 12 iz NBA, predstavljeni i "večiti"

Izvor: B92, 23.Avg.2023

Selektor Australija Brajan Gordžijan saopštio je konačan spisak igrača te zemlje koji će igrati na Svetskom prvenstvu u košarci...Tim će kao kapiteni predvoditi Peti Mils i Džo Ingls, a u ekipi je čak devet NBA igrača...Tu su i druga velika NBA imena poput Matisa Tajbula i Džoša Gidija, kao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.