Crvena zvezda pobedila Budiveljnik za polufinale Evrokupa

Izvor: Prva.rs, 04.Apr.2014, 00:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crvena zvezda pobedila Budiveljnik za polufinale Evrokupa

Crveno-beli su nadoknadili tri poena minusa iz prvog meča (82:79) i u polufinalu se sastaju sa ekipom Uniksa, koji je u četvrtfinalnom dvomeču bio bolji od TED Ankare.

Utakmica je odigrana Beogradskoj Kombank areni pred rekordnih 24.232 gledaoca, a sudili su Dani Hierezuelo (Španija), Karmelo Paterniko (Italija) i Oskar Perea (Španija).

CRVENA ZVEZDA: Rebić, Mitrović, Lazić 5, Blažič 10, Simonović >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << 2, Marjanović 4, Radenović 11, Katić 7, Tejić, Nelson 8, Dženkins 29, Dragićević 3.

BUDIVELJNIK: Ejhrn 10, Lavrinovič 17, Šalenga 2, Gorbenko 5, Neruš, Strelnieks 11, Anisimov 2, Lebedincev, Tišenko, Minard 10, Samers 13.

Plasman u polufinale Evrokupa košarkaši Zvezde obezbeili su posle velike borbe u dodatnih pet minuta, kada je Amerkanac Čarls Dženkins sa 11 vezanih poena konačno uspeo da slomi otpor Budiveljnika i donese crveno-belima nedostižnu prednost (74:62).

Zvezda je ceo meč bila u zaostatku i jurila prednost gostiju, koja je sredinom druge četvrtine iznosila 10 poena (29:19). Izabranici Dejana Radonjića odigrali su loše i nervozno, što je bila posledica važnosti meča. Ipak, domaći košarkaški nisu se predavali čak i kada je delovalo da je plasman u polufinale nemoguća misija.

Slavili su na krilima fantastične podrške navijača, koji su posetom oborili rekord svih takmičenja u Evroligi ili Evrokupu.

Mora se priznati da su crveno-beli imali i sreće, posebno u finišu regularnog dela utakmice, kada je protivnik bio nadomak prolaska dalje.

Slabom izdanju Zvezde doprinela je loša igra Raška Katića, koji je u potpunosti izgubio duel sa Darijušom Lavrinovičem. Zvezdin centar prve poene, i to sa linije slobodnih bacanja, postigao je tek u 32. minutu uz šut iz igre 7-0.

Protivnik crveno-belih u polufinalu biće Uniks iz Kazanja, koji je više nego ubedljivo eliminisao Ankaru.

Prvi meč igra se 1. aprila u Beogradu, a revanš je osam dana kasnije u Rusiji.
Dženkins: Nismo se predavali, verovali smo u uspeh

Junak pobede košarkaša Crvene zvezde nad Bidiveljnikom, Amerikanac Čarls Dženkins, rekao je da se crveno-beli ni u jednom trenutku nisu predavali, verujući da mogu da izbore plasman u polufinale Evrokupa.
„Bila je ovo teška utakmica. Znali smo koliko je Budiveljnik kvalitetan tim, skupili smo se da odigramo snažno u odbrani. Zaustavili smo njihove ključne igrače. U jednom trenutku gubili smo 10 poena razlike, ali smo zadržali samopouzdanje i izdržali do kraja. Radili smo čitav meč i kao tim uspeli da se izborimo“, rekao je Dženkins na konferenciji za medije.

Dženkins je postigao odlučujuće poene za produžetak, a onda je u dodatnih pet minuta prosto ekplodirao i sa tri trojke i 11 poena slomio otpor Ukrajinaca.
„Nikada u seniroskoj karijeri nisam imao ovakvu seriju koševa, samo dok sam bio na koledžu“, dodao je Dženkins.

Trener crveno-belih Dejan Radonjić rekao je da je njegov tim odigrao mnogo kvalitetnije napad i odbranu u završnici meča.
„I pre meča sam rekao da postoji mogućnost da će naša želja i energija doneti stvari koje nisu poželjne za ovaj nivo košarke. Dosta dugo smo bili nervozni, pravili smo greške koje nisu tipične za nas. Držali smo kontrolu meča, verovali da možemo od savladamo isksunu ekipu koja zna da igra na rezultat“, kazao je Radonjić.

On je istakao da su crveno-beli napravili veliki supeh, ali da slavlje mora kratko da traje, jer ekipu uskoro očekuje težak meč protiv Cibone u Jadranskoj ligi.
„Bili smo dodatno opterećeni da se pokažemo kvalitetno i to nas je omelo da pružimo bolju igru. Treba reći da smo igrali protiv iskusnog protivnika, uspeli da iza svega toga izađemo jači. Moramo trenutno zadovoljstvo da stavimo u drugi plan, jer predstoji nam meč sa Cibonom u Jadranskoj ligi“, rekao je Radonjić i zahvalio se navijačima na fenomenalnom ambijentu.

Trener Budiveljnika Ajners Bagackis istakao je da je više od 24.000 navijača u Kombank areni bila velika pomoć domaćinu.
„Svi su bili protiv nas, čak i sekretarica u Areni. Navijači su Zvezdi dali dodatnu energiju i snagu u ključnim trenucima. Tešsko je bilo šta reći u ovom trenutku, igrali smo protiv agresivnog i fizički jakog tima. Mislim da smo kontrolisali utakmicu sve do poslednjih nekoliko minuta, Zvezda nas nije iznenadila. Želim sve najbolje Crvenoj zvezdi u nastavku takmičenja“, rekao je Bagackis.
Pogledaj vesti o: Beogradska Arena,   Dodela Oskara 2013

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.