Bivši sudija Delević: Strahujem za kolege, šta bi bilo da se igra za milione evra?

Izvor: Sportski Žurnal, 27.Nov.2013, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši sudija Delević: Strahujem za kolege, šta bi bilo da se igra za milione evra?

Hajka koja se ovih dana vodi protiv domaćih sudija, a u kojoj prednjače Crvena zvezda i Partizan, teško je pala nekadašnjem internacionalcu Dejanu Deleviću, koji je stao u odbranu kolega.
(FOTO: Sportski žurnal)
Vremena su se kaže drastično promenila od dana kada je on delio pravdu do danas, kada se arbitrima bukvalno meri svaki aut, faul, ofsajd ili korner.
Ako se ovako nastavi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << strah me je posle svega šta bi moglo da se desi u drugom delu prvenstva. Muka mi je od svega, neko bi mogao da strada ako se ova hajka na sudije nastavi. Pitam se samo šta bi se u Srbiji desilo sudiji, da je kao u Bundes ligi priznao gol iz ofsajda na utakmici koja vredi milione evra. Verovatno bi doživeo linč, a da ne govorim o arbitru koji je takođe priznao gol iz ofsajda Francuzima i tako ih odveo na Mondijal – rekao je Dejan Delević.
Da li su u vaše vreme sudije bile pod pritiskom kad dele pravdu Crvenoj zvezdi i Partizanu?
Imali smo pritisak pred svaki derbi, odnosno na 90 odsto utakmica koje smo sudili večitima, ali to ni izbliza nije bilo kao danas. Sada se sudijama bukvalno gleda svaki aut, korner, jedna greška i odmah ide na „hlađenje”, a igrači prolaze nekažnjeno i kad pogreše deset puta na meču. Oni nastavljaju dalje da igraju i uredno se javljaju posle svega na blagajnu. Mi, smo ipak u ono vreme sudili u boljim uslovima i boljim igračima, predsednici su bili gospoda.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.