PESKOV JASAN: Netačno da je u Rusiji preminulo više zdravstvenih radnika, Kremlj ima drugačije podatke

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Maj.2020, 17:36

PESKOV JASAN: Netačno da je u Rusiji preminulo više zdravstvenih radnika, Kremlj ima drugačije podatke

Do danas je u Rusiji potvrđen ukupno 379.051 slučaj korona virusa.

Portparol Kremlja Dmitri Peskov odbacio je kao netačne navode o visokoj o stopi smrtnosti od kovida među zdravstvenim radnicima u Rusiji i rekao da će tražiti komentare od Ministarstva zdravlja.

Na pitanje da li je u Rusiji od posledica ove bolesti preminulo više zdravstvenih radnika nego u drugim zemljama, Peskov je rekao da "Kremlj ima drugačije podatke, koji ne potvrđuju ove navode", >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prenosi TAS S.

On je dodao da će svakako tražiti komentar od Ministarstva zdravlja, koje raspolaže zvaničnim podacima i do sada je prijavilo 101 smrtni slučaj među zdravstvenim radnicima.

Do danas je u Rusiji potvrđen ukupno 379.051 slučaj korona virusa, a 150.993 pacijenta su se oporavila od te bolesti. Prema poslednjim podacima, zabeležena su 4.142 smrtna slučaja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.