Obama razgovarao sa šefovima obaveštajnih službi: Kako će prikupljati podatke

Izvor: Blic, 09.Jan.2014, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama razgovarao sa šefovima obaveštajnih službi: Kako će prikupljati podatke

Predsednik SAD Barak Obama razgovarao je danas sa šefovima američkih obaveštajnih službi uoči donošenja konačne odluke o pravcu kretanja programa prikupljanja podataka. Obama razgovarao sa šefovima obaveštajnih službi

Obama se sastao sa šefovima NSA, CIA, FBI i direktorom nacionalne obaveštajne službe u okviru serije razgovora sa predstavnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dve strane u debati o uspostavljanju ravnoteže izmedju privatnog i nacionalne bezbednosti, prenela je agencija AFP.

"Ovo je važna prilika za predsednika da čuje direktno od svog tima dok se priprema da donese konačnu odluku o tome u kom smeru ćemo mi ići sa ključnim programima prikupljanja obaveštajnih podataka", rekla je portparol Nacionalnog saveta bezbednosti Ketlin Hajden.

Razgovoru sa šefovima obaveštajnih službi prisustvovao je i američki potpredsednik Džo Bajden učestvo i državni tužilac Erok Holder.

Očekuje se da Obama svoje zaključke o obuzdavanju opsežnog programa prisluškivanja koje je sprovodila NSA, a što je obelodanio bivši njen službenik Edvard Snouden, iznese do kraja januara.

Radna grupa, koju je ustanovio Obama sa zadatkom da preispita reforme u obaveštajnim službama, u decembru je sačinila izveštaj sa preporukama, uključujući i preporuke u vezi aktivnosti NSA radi vraćanja poverenja javnosti.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: FBI

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obama priprema izveštaj o prisluškivanju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Jan.2014

Predsjednik SAD Barack Obama razgovarao je danas sa šefovima američkih obavještajnih službi uoči donošenja konačne odluke o pravcu kretanja programa prikupljanja podataka. Obama se sastao sa šefovima NSA, CIA, FBI i direktorom nacionalne obavještajne službe u okviru serije razgovora s predstavnicima...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.