Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Jul.2019, 22:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stotine Izraelaca protestovale protiv brutalnosti policije

Stotine Izraelaca protestovalo je danas zbog navodne brutalnosti policije uperene protiv pripadnika etiopske zajednice nakon ubistva izraelskog tinejdžera poreklom iz Etiopije.

Mladić koga je ubio policajac koji nije bio na dužnosti, 19-godišnji Solomo Tekah danas je sahranjen na groblju kraj Haife. Sahrani je prisustvovalo nekoliko hiljada ljudi.

Demonstranti su blokirali glavni autoput u centralnom delu Tel Aviva i glavne saobraćajnice širom zemlje, izražavajući >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << nezadovoljstvo zbog onoga što smatraju sistematskom diskriminacijom protiv etiopske zajednice sa oko 150.000 članova, navodi AP.

Policija je rekla da je uhapšeno 16 demonstranata koji su bacali kamenice na policajce u gradu Kirjat Ata na severu zemlje, gde je najmanje jedan automobil zapaljen.

Policajac je u nedelju ubio nenaoružanog mladića i sada je u pritvoru.

"Kraj ubijanju, kraj rasizmu", uzvikivali su demonstranti na jednoj raskrsnici u Tel Avivu, prenose izraelski mediji.

U ponedeljak je takođe bilo demonstracija, a protestovali su uglavnom Izraelci poreklom iz Etiopije.

Danas su se demonstracijama pridružili i drugi Izraelci da izraze gnev zbog brutalnosti policije prema manjinskoj zajednici.

Solomon Tekah je ubijen u jednoj svađi u Haifi. Jedan očevidac je navodno rekao istražiteljima da suprotno tvrdnjama policajca on nije bio u opasnosti kada je pucao.
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Izraelci poreklom iz Etiopije protestovali treći dan zaredom

Izvor: Beta, 03.Jul.2019, 22:21

Protesti Izraelaca poreklom iz Etiopije zbog ubistva mladića u Haifi u nedelju nastavljeni su večeras treći dan zaredom.Policijske snage pripremile su se širom zemlje za obustavu saobraćaja zbog protesta jer su demonstranti u utorak blokirali glavne autoputeve i raskrsnice.Večeras je oko 200 demonstranata...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.