Ana Ivanović u osmini finala

Izvor: Sportski Žurnal, 30.Jul.2012, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ana Ivanović u osmini finala

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u osminu finala olimpijskog turnira u Londonu, pošto je u drugom kolu savladala Elenu Baltaču iz Velika Britanija sa 6:4, 7:6 (7:4).
Ivanović je teže nego što se očekivalo došla do pobede protiv naturalizovane Britanke, rođene u Kijevu, trenutno 102. teniserke na VTA listi.
Srpkinja je dobro počela meč, povela sa 4:1, ali je dozvolila Baltači da se vrati i uz podršku publike dođe do izjednačenja.
Ipak, u trenucima kada se rešavao prvi set Ivanović je opravdala ulogu favorita i sa dva vezana gema stigla do vođstva – 6:4.
Jak otpor domaća teniserka pružila je i u drugom setu. U šestom gemu imala je brejk loptu, ali Ivanović nije dozvolila iznenađenje.
Pri rezultatu 5:4, Srpkinja nije iskorstila tri meč lopte, pa je domaća predstavnica duel uvela u taj brejk.
Britanka je na startu napravila nekoliko neiznuđenih grešaka, što je naša teniserka znala da kazni i posle sat i 45 minuta igre iskoristi petu meč loptu.
Naredna protivnica Ivanovićeve biće pobednica meča između Kim Klajsters (Belgija) i Karle Suares Navaro (Španija).
Srpska teniserka je izgubila svih šest međusobnih deula protiv Klajsters, dok sa Navaro ima skor 1:0.
Bio je težak meč, ona je igrala jako dobro, pogotovo u drugom setu kada je počela da menja ritam, udara „dropšotove”, ali uspela sam da se prilagodim i „izvučem” meč – rekla je Ivanovićeva.
Ona je navela da joj nije smetalo što je ponovo igrala na malom terenu broj 18, bez obzira što je Britanka imala glasnu podršku sa tribina.
Mislim da su nas namerno stavili na tako mali teren. Bila je lepa atmosfera, iako je ona imala veću podršku i iskrena da budem uživala sam. Ne bih imala ništa protiv da i naredni meč igram na istom terenu i opet dobijem u dva seta – istakla je srpska teniserka.
Ipak, male su šanse da Ivanovićeva i treći put uzastopno dobije „mali teren” pošto će se u osmini finala sastati sa Kim Klajsters, koja igra poslednji turnir u karijeri.
Ona će svakako biti motivisiana, jer zna da završava, sigurna sam da je u dobroj formi i da želi na najbolji način da se oprosti od tenisa. Ali, ja sam spremna, dobro je što sam danas igrala dva seta, moram brzo da se oporavim i daću sve od sebe – zaključila je Ivanovićeva.


Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ana u osmini finala čeka Klajsters

Izvor: Mondo, 30.Jul.2012

Srpska teniserka pobedila domaću takmičarku Elenu Baltaču i stigla do 16 najboljih na olimpijskom turniru. Sledeća rivalka bivša prva igračica sveta.

Nastavak na Mondo...

Ana grabi ka završnici, neka se spremi Klajsters

Izvor: Blic, 30.Jul.2012

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u osminu finala olimpijskog turnira pošto je savladala domaću teniserku Elenu Baltaču sa 2:0 (6:4, 7:6(4))...Srpska teniserka je veoma sigurno počela meč i vrlo brzo, iako je spašavala brejk lopte, povela sa 3:0, pa onda i sa 4:2...Opširnije na našem...

Nastavak na Blic...

Ivanovićeva u osmini finala olimpijskog turnira

Izvor: Politika, 30.Jul.2012

Protiv Klajsters u osmini finala OI..LONDON – Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u osminu finala olimpijskog turnira u Londonu pošto je u drugom kolu savladala Elenu Baltaču iz Velika Britanija sa 6:4, 7:6 (7:4)...Ivanović je teže nego što se očekivalo došla do pobede protiv...

Nastavak na Politika...

Izner: Biće teško protiv Janka

Izvor: Sportski Žurnal, 30.Jul.2012

Amerikanac Džon Izner, koji će u osmini finala Olimpijskog turnira u Londonu igrati protiv Janka Tipsarevića, rekao je da će taj meč da bude izuzetno težak i neizvestan do kraja.. – Biće teško, veoma teško, on ove godine igra izuzetno dobro, drži formu i uveren sam da će odlučiti nijanse....

Nastavak na Sportski Žurnal...

Ivanovićeva šalje Klajsters u penziju

Izvor: Danas, 31.Jul.2012, 17:56

Ana Ivanović plasmanom u osminu finala u Londonu stigla je do svog najboljeg rezultata na Olimpijskim igrama, pošto u Pekingu nije učestvovala zbog povrede palca, ali sigurno se neće tu zaustaviti. Za očekivati je da će protiv Belgijanke Kim Klajsters dati sve od sebe kako bi ostala u trci za odličja,...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.