Ivanovićeva u osmini finala olimpijskog turnira

Izvor: Politika, 30.Jul.2012, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanovićeva u osmini finala olimpijskog turnira

Protiv Klajsters u osmini finala OI

LONDON – Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u osminu finala olimpijskog turnira u Londonu pošto je u drugom kolu savladala Elenu Baltaču iz Velika Britanija sa 6:4, 7:6 (7:4).

Ivanović je teže nego što se očekivalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << došla do pobede protiv naturalizovane Britanke, rođene u Kijevu, trenutno 102. teniserke na VTA listi.

Srpkinja je dobro počela meč, povela sa 4:1, ali je dozvolila Baltači da se vrati i uz podršku publike dođe do izjednačenja.

Ipak, u trenucima kada se rešavao prvi set Ivanović je opravdala ulogu favorita i sa dva vezana gema stigla do vođstva - 6:4.

Jak otpor domaća teniserka pružila je i u drugom setu. U šestom gemu imala je brejk loptu, ali Ivanović nije dozvolila iznenađenje.

Pri rezultatu 5:4, Srpkinja nije iskoristila tri meč lopte, pa je domaća predstavnica duel uvela u taj brejk.

Britanka je na startu napravila nekoliko neiznuđenih grešaka, što je naša teniserka znala da kazni i posle sat i 45 minuta igre iskoristi petu meč loptu.

Srpska teniserka Ana Ivanović sastaće se u osmini finala olimpijskog turnira u Londonu sa Belgijankom Kim Klajsters, koja je savladala Karlu Suares Navaro iz Španije sa 6:3, 6:3.

Srpska teniserka je izgubila svih šest međusobnih duela protiv Klajsters.

Tanjug

objavljeno: 30.07.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.