Ubistvo na severu Kosova

Izvor: RTS, 08.Dec.2010, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubistvo na severu Kosova

Član bošnjačke koalicije "Vakat" Šefko Salković ubijen na severu Kosova, dok je E.I, koji je bio sa njim u vozilu, ranjen. Na njih je pucano iz vatrenog oružja. Euleks osudio napad.

U oružanom napadu, koji se danas oko 14 časova dogodio u selu Postenje, u opštini Leposavić na severu Kosova, ubijen je Šefko Salković (30), a ranjen E.I. (25), obojica bošnjačke nacionalnosti, rekao je regionalni portparol Kosovske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << policijske službe Besim Hoti.

Njih dvojica nalazili su se u vozilu marke "tojota" kosovskih registarskih oznaka, kada su, za sada nepoznati počinioci, na njih pucali iz vatrenog oružja.

"Obojica su bošnjačke etničke pripadnosti iz sela Rvatska, u opštini Leposavić. Veruje se da je na njih pucano iz vozila marke 'opel astra'", rekao je Hoti.

Povređeni E.I. prevezen je u bolnicu u severnoj Mitrovici.

Hoti kaže da je još rano govoriti o bilo kakvim motivima i mogućim osumnjičenima u vezi sa tim slučajem. Ubijeni Š.S. bio je predstavnik bošnjačke zajednice u selu Rvatska.

Šef Euleksa Gzavije de Marnak osudio je današnji napad i rekao da će Euleks pomoći kosovskoj policiji u istrazi.

"Apelujem na sve strane da se u ovom potencijalno osetljivom periodu odgovorno ponašaju. Upotreba nasilja je potpuno neprihvatljiva", navedeno je u saopštenju šefa Euleksa koji je pozvao na smirenost.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Leposavić: U pucnjavi jedan mrtav i jedan ranjen

Izvor: Večernje novosti, 08.Dec.2010

U oružanom napadu, koji se danas oko 14 časova dogodio u selu Postenje na severu Kosova, ubijen je Š.S. (30), a ranjen E.I.(25), obojica bošnjačke nacionalnosti

Nastavak na Večernje novosti...

Ubijeni Bošnjak član tima za izbore u Leposaviću

Izvor: SrbijaNet.rs, 08.Dec.2010

U oružanom napadu, koji se danas- dogodio u selu Postenje u opštini Leposavić na severu Kosova, ubijen je Šefko Salković (30), a ranjen Edin Islamović (25), obojica bošnjačke nacionalnosti, izjavio je večeras Tanjugu regionalni portparol Kosovske policijske službe (KPS) Besim Hoti. Hoti...

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Islamović prebačen u Prištinu

Izvor: B92, 09.Dec.2010, 12:30

Leposavić, Priština -- Bošnjak Edin Islamović (25) koji je povređen u oružanom napadu u selu Postenje u opštini Leposavić prebačen je na lečenje u prištinski Klinički centar... Islamović je povređen u oružanom napadu u kom je ubijen Šefko Salković (30), takođe, bošnjačke nacionalnosti...Salković...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.