Ubistvo na severu Kosova

Član bošnjačke koalicije "Vakat" Šefko Salković ubijen na severu Kosova, dok je E.I, koji je bio sa njim u vozilu, ranjen. Na njih je pucano iz vatrenog oružja. Euleks osudio napad.

U oružanom napadu, koji se danas oko 14 časova dogodio u selu Postenje, u opštini Leposavić na severu Kosova, ubijen je Šefko Salković (30), a ranjen E.I. (25), obojica bošnjačke nacionalnosti, rekao je regionalni portparol Kosovske policijske službe Besim Hoti.

Njih dvojica nalazili su se u vozilu marke "tojota" kosovskih registarskih oznaka, kada su, za sada nepoznati počinioci, na njih pucali iz vatrenog oružja.

"Obojica su bošnjačke etničke pripadnosti iz sela Rvatska, u opštini Leposavić. Veruje se da je na njih pucano iz vozila marke 'opel astra'", rekao je Hoti.

Povređeni E.I. prevezen je u bolnicu u severnoj Mitrovici.

Hoti kaže da je još rano govoriti o bilo kakvim motivima i mogućim osumnjičenima u vezi sa tim slučajem. Ubijeni Š.S. bio je predstavnik bošnjačke zajednice u selu Rvatska.

Šef Euleksa Gzavije de Marnak osudio je današnji napad i rekao da će Euleks pomoći kosovskoj policiji u istrazi.

"Apelujem na sve strane da se u ovom potencijalno osetljivom periodu odgovorno ponašaju. Upotreba nasilja je potpuno neprihvatljiva", navedeno je u saopštenju šefa Euleksa koji je pozvao na smirenost.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара