Novo divljanje huligana

Izvor: RTS, 26.Jan.2012, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo divljanje huligana

Incidenti i posle sinoćne rukometne utakmice u Novom Sadu, kada su zapaljena tri automobila hrvatskih registarskih oznaka. Predsednik Tadić osudio napade i pozvao na dostojanstveno ponašanje. Dodatno angažovanje policije za sutrašnju polufinalnu utakmicu.

Rano jutros, na dve lokacije u Novom Sadu, nepoznati počinioci podmetnuli su požar na tri automobila sa hrvatskim registarskim tablicama, rečeno je u novosadskoj vatrogasnoj službi.

Predsednik Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Boris Tadić osudio je huliganske napade na navijače rukometne reprezentacije Hrvatske i izrazio žaljenje zbog incidenata u kojima su povređeni hrvatski navijači.

Tadić je u saopštenju istakao da je nasilje apsolutno neprihvatljivo i da istraga, hapšenje i procesuiranje svih koji su učestvovali u huliganskim ispadima moraju biti obavljeni u najkraćem mogućem roku.

"Pozivam sve iskrene navijače naše reprezentacije da u petak na utakmici protiv reprezentacije Hrvatske pokažu pravi sportski duh i da na fer i korektan način bodre rukometaše. Fer plej mora uvek biti deo igre na terenu, ali i način navijanja u sali", naveo je on.

Predsednik je ocenio da jedino takvim dostojanstvenim ponašanjem navijača, i u sali i van nje, može da se na pravi način pruži podrška reprezentaciji.

Oko 4.25 ispred hotela "Vigor", u naselju Telep, zapaljena su vozila "reno laguna" riječke registracije i "audi A6" sa ogulinskim registracijama, a oštećena je i "škoda" ljubljanskih registracija.

Pet minuta kasnije, na parkingu hotela "Sajam" zapaljen je i "micubiši" sa šibenskim tablicama, a u požaru je oštećen i "sitroen C4" beogradskih tablica.

Riječki Novi list piše da "reno laguna" riječkih registracija pripada poznatom riječkom rukometnom funkcioneru Vladi Lipoviću, a da je vlasnik drugog oštećenog automobila bivši rukometaš Miro Kojčin.

Kako saznaje Novi list, napadači su preskočili zaštitnu ogradu od žice visoku nekoliko metara, polili automobile benzinom i zapalili ih, što je snimila i kamera hotela.

Inače, policija je uhapsila 13 osoba osumnjičenih da su pre dva dana organizovali napade na hrvatske navijače posle susreta te reprezentacije i Francuske. Među uhapšenima su i vođe pojedinih navijačkih podgrupa.

Policija još traga za trojicom izgrednika koje sumnjiči da su povezani sa napadom na hrvatske navijače u Novom Sadu.

MUP spreman za utakmicu u Beogradu

Uoči meča Srbija-Hrvatska ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i direktor policije Milorad Veljović poručuju da su pripadnici MUP-a spremni za sutrašnji meč između Srbije i Hrvatske.

"Spremamo se za utakmicu i očekujemo da ne bude nikakvih problema. Na utakmici ih sigurno neće biti pošto se ni dosadašnji izgredi nisu desili za vreme utakmice već nakon njih na ulicama", rekao je Dačić.

Prema Dačićevim rečima, biće potrebno veliko angažovanje policije, ali će biti uloženi maksimalni napori da sve protekne uz sigurnost, red i bez incidentata.

"Vreme je da se odnosi normalizuju kada je reč o sportskim događajima", rekao je Dačić i istakao da je nedopustivo da ovakvi incidenti ruše ugled naše države.

Hrvatski navijači najverovatnije neće doći organizovano u Beograd na polufinalni meč rukometnog prvenstva Evrope sa Srbijom, preneli su mediji u Zagrebu.

"Pokušavamo da uradimo sve što je do nas, ali u ovakvim situacijama organizator je bespomoćan. Trebalo bi da dovede 50.000 policajaca da bi sve prošlo kako treba. Jedino što mi možemo da preporučimo navijačima da uopšte ne dolaze u Srbiju, jer mislimo da je to najpametnije", rekao je potpredsednik Rukometnog saveza Hrvatske Zoran Gobac.

Hrvatska državna televizija navela je i da su pojedine turističke agencije otkazale aranžmane za dolazak u Beograd, što je potvrdio i predsednik tamošnjeg saveza Sandi Šola.
Pogledaj vesti o: Audi,   Incident

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi Sad: Novo divljanje huligana, oštećeno pet vozila

Izvor: Večernje novosti, 26.Jan.2012

Na dve različite lokacije u Novom Sadu, u ranim jutarnjim satima, zapaljeno je pet automobila sa hrvatskim i slovenačkim tablicama. Rukometni savez Hrvatske preporučio navijačima da ne idu u Srbiju

Nastavak na Večernje novosti...

ZAPALJENA TRI VOZILA SA HRVATSKIM TABLICAMA U NOVOM SADU

Izvor: Kurir, 26.Jan.2012

NOVI SAD - Rano jutros na dve lokacije u Novom Sadu nepoznati počinioci podmetnuli su požar na tri automobila sa hrvatskim registarskim tablicama, rečeno je novinarima u novosadskoj vatrogasnoj službi...NOVI SAD - Rano jutros na dve lokacije u Novom Sadu nepoznati počinioci podmetnuli su požar...

Nastavak na Kurir...

MUP: Spremni smo za večeras

Izvor: S media, 26.Jan.2012

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i direktor policije Milorad Veljović poručili su da su pripadnici MUP-a spremni za predstojeći meč rukometnih reprezentacija Srbije i Hrvatske koji se u okviru Evropskog prvenstva u rukometu održava u beogradskoj Areni..."Spremamo se za utakmicu i očekujemo...

Nastavak na S media...

DAČIĆ I VELJOVIĆ: POLICIJA SPREMNA ZA MEČ

Izvor: Kurir, 26.Jan.2012

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i direktor policije Milorad Veljović poručili su da su pripadnici MUP-a spremni za predstojeći meč rukometnih reperezentacija Srbije i Hrvatske koji se u okviru Evropskog prvenstva u rukometu održava u petak u beogradskoj Areni...BEOGRAD - Ministar...

Nastavak na Kurir...

LSV i SDP osudili napad na hrvatske navijače

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2012

NOVI SAD -..Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i Socijaldemokratska partija Srbije (SDP) osudili su danas incidente u Novom Sadu u kojima su povređeni navijači hrvatske rukometne reprezentacije i zapaljeno i oštećeno nekoliko desetina automobila sa registarskim oznakama Hrvatske...LSV je u saopštenju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

HILJADE SRBA I HRVATA KAČE OVU FOTKU NA FEJS!

Izvor: Kurir, 26.Jan.2012

Na profilima hrvatskih i srpskih korisnika okačena fotografija na kojoj su spojene dve zastave..BEOGRAD - Srbi i Hrvati, posle napada na hrvatske navijače u Novom Sadu, na Fejsbuku šire drugačiji trend. Na hiljadama profila hrvatskih i srpskih korisnika okačena je fotografija na kojoj su spojene...

Nastavak na Kurir...

Apel navijačima da ne idu na polufinale EP u Beogradu

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Jan.2012, 11:03

ZAGREB - Zbog napada na navijače i vozila s hrvatskim registracijama u Novom Sadu i kod Rume, hrvatski rukometni navijači se pozivaju da "izbjegnu" odlazak u Beograd na današnju polufinalnu utakmicu prvenstva Evrope između Srbije i Hrvatske, prenijeli su hrvatski mediji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.