Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2012, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV i SDP osudili napad na hrvatske navijače

NOVI SAD -

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i Socijaldemokratska partija Srbije (SDP) osudili su danas incidente u Novom Sadu u kojima su povređeni navijači hrvatske rukometne reprezentacije i zapaljeno i oštećeno nekoliko desetina automobila sa registarskim oznakama Hrvatske.

LSV je u saopštenju navela da bi policija pred sutrašnju rukometnu utakmicu Hrvatska-Srbija, koja se igra u Beogradu, trebalo da preventivno privede sve poznate i registrovane izgrednike, huligane >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i ostale nasilnike.

"Sigurno je da policija zna i ko su, i gde su, i šta sve planiraju. To je na kraju i posao policije. Srbija sebi više nikada ne sme da dozvoli sramotu da se ponovi napad na hrvatske ili navijače bilo koje druge nacionalnosti, kao prethodne dve noći u Novom Sadu", navela je LSV.

Ta stranka je navela da se građani Novog Sada stide zbog tih napada, koji su očigledno bili vrlo dobro organizovani i zato nije dovoljno uhapsiti samo napadače, već i njihove stratege i organizatore.

Predsednik Gradskog odbora SDP Ivica Dostanić je u saopštenju ocenio da su pojedinci ili organizovane grupe ponovo učinili nešto zbog čega moraju da se stide pošteni Novosađani i Vojvođani.

"Sjajnu sliku Srbije kao domaćina Evropskog prvenstva, koja je vladala na terenima i oko njih, uspeli su da naruše oni koji nemaju veze sa sportom, i to baš u Novom Sadu koji se ponosi skladom življenja više desetina nacionalnih zajednica", naveo je Dostanić.

Dostanić je ocenio da je najnovijim izgredima narušeno teško stečeno poverenje stranih državljana da mogu mirno boraviti u Novom Sadu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.