Niki Lauda batalio avione

Izvor: Mondo, 03.Jan.2013, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niki Lauda "batalio" avione

Nekadašnji vozač Formule 1 i doskorašnji vlasnik avio-kompanije "Flaj Niki" Niki Lauda povukao se potpuno iz avio-biznisa.

Nešto više od godinu dana posle potpune prodaje njegove kompanije "Flaj Niki" nemačkom prevozniku "Er Berlin" Lauda se potpuno povukao.

On je sada napustio Nadzorni odbor "Er Berlina" u kojem je bio zastupljen posle prodaje krajem 2011.

"Er Berlin" je danas saopštio da Lauda napušta Nadzorni odbor kako bi se mogao "pojačano posvetiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << uloge u upravi tima Mercedes u Formuli 1".

Predsednik Nadzornog odbora Hans Joahim Kerber zahvalio se tim povodom Laudi za "angažovanu saradnju u korist kompanije".

Na mesto neizvršnog direktora, koje je Lauda imao, stupa na dužnost Ostin Rid, koji dolazi iz britanske avio-kompanije "BMI".

(Tanjug)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Lauda ostavio avione zbog Hamiltona

Izvor: Mondo, 03.Jan.2013

Bivši trostruki svetski šampion u Formuli 1 Austrijanac Niki Lauda napustio je Upravni odbor avio kompanije "Air Berlin" kako bi se posvetio angažmanu u timu Mercedesa...Lauda je izabran za jednog od direktora Mercedesa, kada je šampion Formule 1 iz 2008. Britanac Luis Hamilton prešao u taj tim...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.