Trijumf Hamiltona u Rusiji, veliki peh Rozberga, udes Grožana

Izvor: Blic, 11.Okt.2015, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trijumf Hamiltona u Rusiji, veliki peh Rozberga, udes Grožana

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobedio je u trci Formule 1 za Veliku nagradu Rusije u Sočiju i uvećao vođstvo u generalnom plasmanu.

Hamilton je ostvario devetu pobedu u sezoni a 42. u karijeri i po broju pobeda se na trećem mestu izjednačio sa četvorostrukim svetskim prvakom Sebastijanom Fetelom iz Ferarija. Iza njih ostao je Ajrton Sena sa 41 pobedom, a ispred su samo Mihael Šumaher sa 91 pobedom i Alan Prost >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa 51.

Hamilton je trku završio za sat, 37 minuta, 11,024 sekundi.

Drugo mesto zauzeo je vozač Ferarija Sebastijan Fetel, a treći kroz cilj prošao je Serhio Peres iz Fors Indije.

Četvrto mesto zauzeo je vozač Vilijamsa Felipe Masa, a peti je bio Kimi Raikonen iz Ferarija. Bodove su još osvojili Danil Kvjat iz Red Bula, Felipe Nasr iz Zaubera, Pastor Maldonado iz Lotusa i vozači Meklarena Dženson Baton i Fernando Alonso, dvostruki svetski prvak kome je ovo bio 250. nastup u trci Formule 1.

Sa druge strane, vozač Mercedesa Niko Rozberg, koji se bori za šampionsku titulu, odustao je u osmom krugu pošto mu se slomila pedala za gas.

Peh je imao i Roman Grožan, koji se slupao nakon što je doživeo da mu bolid otkaže poslušnost pred krivinom.

Naredna trka u šampionatu voziće se 25. oktobra u Ostinu u Teksasu, za Veliku nagradu SAD.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VN RUSIJE: Pobeda Hamiltona za izjednačenje sa Fetelom na večnoj listi (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 11.Okt.2015

Vozač Mercedesa Luis Hamilton trijumfovao je na Velikoj nagradi Rusije, 15. trci šampionata Formule 1. . . Hamiltonu je ovo deveta pobeda u ovoj sezoni i ukupno 42. u karijeri čime se izjednačio na Sebastijanom Fetelom na listi najboljih vozača svih vremena. . Iza Hamiltona našao se upravo Fetel,...

Nastavak na HotSport.rs...

Luis Hamilton pobedio u trci za Veliku nagradu Rusije u Sočiju

Izvor: Politika, 11.Okt.2015

 BEOGRAD – Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobedio je u trci Formule 1 za Veliku nagradu Rusije u Sočiju i uvećao vođstvo u generalnom plasmanu...Hamilton je ostvario devetu pobedu u sezoni a 42. u karijeri i po broju pobeda se na trećem mestu izjednačio sa četvorostrukim svetskim prvakom Sebastijanom...

Nastavak na Politika...

Kazna Raikonenu donela titulu Mercedesu

Izvor: B92, 11.Okt.2015

Vozač Ferarija Kimi Raikonen kažnjen je zbog udesa u poslednjem krugu Velike nagrade Rusije, pa je Mercedes osvojio titulu među konstruktorima...Raikonen je u borbi za treće mesto u Sočiju udario Valterija Botasa u Vilijamsu i izbacio ga iz trke, a uprkos problemima sa svojim bolidom, šampion iz...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.