Pavlović drugi na Memorijalu Sena

Izvor: B92, 03.Maj.2014, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pavlović drugi na "Memorijalu Sena"

Srpski automobilista Miloš Pavlović osvojio je drugo mesto na karting trci, prvom "Memorijalu Sena", koja je vožena u Imoli, na stazi "Enco i Dino Ferari".

Pavlović je zauzeo drugo mesto u okviru četvorodnevnog skupa na kojem se obeležava 20 godina od pogibije Aertona Sene i Rolanda Racenbergera.

Miloš je na skupu nastupao kao član Poršeove ekipe, s obzirom na to da su u nemačkom proizvođaču automobila odlučili da se zvanično pojave i daju svoj doprinos >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sećanju na brazilskog šampiona, koji je za tim iz Štutgarta vozio trku "1.000 km Nirburgringa" 1984. godine, u postavi sa Anrijem Peskarolom i Stefanom Johansonom.

Pavlović je delegiran da vozi sedmočasovnu karting trku izdržljivosti i ponovo je pokazao koliko je uspešan u ovakvim bolidima. Tokom vožnje imao je malo tehničkih problema koji su uticali na plasman, ali je generalno bio zadovoljan trkom.

"Imola je zajedno sa svima nama koji smo učestvovali na Memorijalu dostojanstveno odala poštu Aertonu Seni i Rolandu Racenbergeru. Aerton je bio moj prvi i jedini idol. Dok sam vozio trku u njegovu čast, ponovo sam video, osetio i doživeo sve ono što nas je spajalo u periodu između 1991. i 1994. godine", rekao je Pavlović.

Na trci je, inače, slavila posada "Race4Ayrton", ispred ekipe Poršea, dok su treće mesto osvojili takmičari Minardija.

Prva memorijalna karting trka u čast Ajrtona Sene deo je manifestacije na stazi u Imoli, koja traje od 1. do 4. maja.

Na skupu su se pojavile brojne poznate ličnosti iz sveta međunarodnog sporta, ali javne ličnosti iz Italije, a najveću pažnju izazavalo je pojavljivanje aktuelnih vozača Formule 1 iz tima Ferarija, Fernanda Alonsa i Kimija Raikonena. Oni su se, zajedno sa ostalim učesnicima, potpisali na memorijalni pano, postavljen u krivini "Tamburelo", na mestu na kojem je Aerton Sena 1. maja 1994. godine u 14 časova i 17 minuta udario u zid, izgubivši kontrolu nad svojim Vilijamsom.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pavlović drugi na "Memorijalu Sena"

Izvor: B92, 03.Maj.2014

Srpski automobilista Miloš Pavlović osvojio je drugo mesto na karting trci, prvom "Memorijalu Sena", koja je vožena u Imoli, na stazi "Enco i Dino Ferari"...Pavlović je zauzeo drugo mesto u okviru četvorodnevnog skupa na kojem se obeležava 20 godina od pogibije Aertona Sene i Rolanda Racenbergera...Miloš...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.