Olujna košava sa udarima od 100 km očekuje se danas i sutra, upozorio RHMZ

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Maj.2024, 00:18

Olujna košava sa udarima od 100 km očekuje se danas i sutra, upozorio RHMZ

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je na olujnu košavu danas i sutra u Vojvodini, Pomoravlju i Podunavlju.
Duvaće jak i olujni jugoistočni vetar (košava) sa najjačim udarima na jugu Banata (oko 28 m/s, odnosno 100 km/h), kaže se u upozorenju RHMZ. Slabljenje košave očekuje se u petak uvee i tokom noći ka suboti.
Sutra će biti promenljivo oblačno i vetrovito vreme. Ujutro i pre podne na jugozapadu, jugu i istoku sa slabom kišom, a na severu sa sunčanim intervalima.
Sutra posle podne u Vojvodini očekuju se lokalni pljuskovi sa gmrljavinom, dok će u ostatku zemlje pljuskovi biti izolovana pojava.
Duvaće umeren vetar, u košavskom području jak i olujni, jugoistočni,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.