ATP u oktobru dobija dvanaest novih autobusa

Izvor: Pančevac-online.com, 25.Maj.2015, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ATP u oktobru dobija dvanaest novih autobusa

Direktor ATP-a Milenko Krajnović, direktor „Ikarbusa” Aleksandar Vićentić i Emilijano Stajnfil, predsednik Izvršnog odbora kompanije „Unikredit lizing Srbija”, potpisali su juče u Svečanoj sali Narodnog muzeja ugovore zahvaljujući kojima će vozni park ATP-a u narednih pet meseci biti obogaćen za dvanaest novih „mercedes” autobusa.

Oni će biti proizvedeni u „Ikarbusu”, a kad budu završeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Pančevac-online.com << i isporučeni, ATP će ih rasporediti tako što će pet saobraćati na gradskim linijama, a sedam do Beograda. ATP će ih koristiti na lizing, što će plaćati „Unikredit lizingu Srbija”. Vrednost jednog autobusa je 140.000 evra, a mesečna rata za sve iznosi oko četiri miliona dinara.

– Naš sadašnji vozni park ima šezdeset i sedam autobusa. Njihova prosečna starost je osamnaest i po godina, a imamo i starije, od trideset i četiri godine! Jedan broj se više ne proizvodi niti se oni koriste, pa je zato vrlo teško doći do rezervnih delova za njih. Zato ćemo kupovinom novih autobusa znatno smanjiti velike troškove za održavanje našeg voznog parka, a bićemo i konkurentniji na tržištu što se udobnosti i sigurnosti prevoza tiče – izjavio je Milenko Krajnović, direktor ATP-a.

On je dodao da će novi autobusi imati motore „euro 5”, koji manje zagađuju životnu sredinu, što je značajno za naš grad, klima-uređaje i specijalna bezbednosna stakla koja ne povređuju putnike u slučaju lomljenja. Pored toga, u njih će biti ugrađene i platforme za invalidska kolica, anatomska i udobna sedišta za putnike, posebna sedišta za trudnice i protivpožarni uređaji.

M. G.

Nastavak na Pančevac-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.