ATP potpisuje ugovore za nove autobuse

Izvor: Pančevac-online.com, 24.Maj.2015, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ATP potpisuje ugovore za nove autobuse

U Svečanoj sali Narodnog muzeja Pančevo menadžment ATP-a i predstavnici gradske vlasti sutra će sa „Ikarbusom” i kompanijom „Unikredit lizing” potpisati ugovore na osnovu kojih će vozni park pančevačkog prevoznika biti pojačan sa dvanaest novih autobusa.

– „Ikarbus” će se time obavezati da u roku od 150 dana proizvede i isporuči te autobuse i svi će biti iz „Mercedesovog” programa. Nakon toga ATP >> Pročitaj celu vest na sajtu Pančevac-online.com << će ih koristiti na lizing, a najpovoljnije uslove na javnoj nabavci, koja je završena, ponudila je kompanija „Unikredit lizing”. Interesantno je da će samo Beograd i Novi Sad ove godine svojim prevoznicima nabaviti nove autobuse. Međutim, za razliku od ta dva grada, novac za kupovinu u Pančevu će se obezbediti od poslovanja ATP-a, zahvaljujući uštedama koje će se postići na troškovima za gorivo i održavanje postojećih starih autobusa – izjavio je Predrag Patić, član Gradskog veća.

Novi autobusi koje će ATP dobiti biće raspoređeni tako što će se pet koristiti na gradskim linijama, a sedam za prevoz putnika do Beograda. Imaće motore euro 5, koji manje zagađuju životnu sredinu, što je važno za naš grad, kao i klima-uređaje i bezbednosna stakla, koja ne povređuju putnike u slučaju lomljenja. Predviđena su sedišta za invalide i trudnice, kao i sistemi za gašenje požara.

M. G.

Nastavak na Pančevac-online.com...






Povezane vesti

ATP u oktobru dobija dvanaest novih autobusa

Izvor: Pančevac-online.com, 25.Maj.2015, 18:46

Direktor ATP-a Milenko Krajnović, direktor „Ikarbusa” Aleksandar Vićentić i Emilijano Stajnfil, predsednik Izvršnog odbora kompanije „Unikredit lizing Srbija”, potpisali su juče u Svečanoj sali Narodnog muzeja ugovore zahvaljujući kojima će vozni park ATP-a u narednih pet meseci biti...

Nastavak na Pančevac-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.