Akcionari Poršea odobrili prodaju akcija

Izvor: S media, 01.Dec.2010, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcionari "Poršea" odobrili prodaju akcija

Akcionari nemačkog "Poršea" postigli su dogovor o povećanju kapitala kompanije do pet milijardi evra (6,5 milijardi dolara) kako bi se obezbedio fond za udruživanje izmedju velikog prozvodjača sportskih automobila i "Folksvagena" (VW), najvećeg nemačkog proizvodjača kola.

Portparol "Poršea", koji je želeo da ostane anoniman u skladu sa politikom kompanije, danas je izjavio da je većina akcionara u utorak glasala za povećanje kapitala u procesu koji bi trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da bude okončan krajem avgusta 2011. godine.

Oduzimaju i volane

Cilj dokapitalizacije kompanije jeste da se "Porše" oslobodi dugova nagomilanih uzimanjem kredita za neuspelo preuzimanje "Folksvagena" 2009. godine.

Tanjug

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Akcionari 'Poršea' odobrili udruživanje sa 'Folksvagenom'

Izvor: SrbijaNet.rs, 01.Dec.2010

Akionari nemačkog "Poršea" postigli su dogovor o povećanju kapitala kompanije do pet milijardi evra (6,5 milijardi dolara) kako bi se obezbedio fond za udruživanje izmedju velikog prozvodjača sportskih automobila i "Folksvagena" (VW), najvećeg nemačkog proizvodjača kola. Portparol "Poršea",...

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.