ŠOKANTNO Uposlenik OSA-e bacio pirotehničko sredstvo ispred generala Jeleča!

Izvor: Cafe.ba, 22.Nov.2015, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠOKANTNO Uposlenik OSA-e bacio pirotehničko sredstvo ispred generala Jeleča!

Tri muškarca koja su bila u sumnjivoj Opel Astri, a koja se preksinoć u trenutku eksplozije i nastanka dimne zavjese jedina nalazila u tunelu Salakovac, na putu Sarajevo - Mostar, ispred vozila generalpukovnika Ante Jeleča, načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga (OS) BiH, saslušana su u mostarskoj policiji.

Kako se " Avaz" saznaje, osumnjičeni su priznali da su počinili ovo djelo, a jedna od osoba koja je >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << bila u automobilu iz kojeg je bačen eksploziv je Zlatko Humo, sin Esada Hume, bivšeg ministra privrede iz Stranke za BiH u Vladi Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK), ratnog mostarskog komandanta i nekadašnjeg šefa AID-a za Hercegovinu.

Kako saznajemo iz više izvora, Zlatko Humo je, nažalost, uposlenik Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA) u Sarajevu!?

Također saznajemo da je on bio saputnik u automobilu i priznao je da je bacio napravu.

Nastavak na Cafe.ba...






Povezane vesti

Pripadnik OSE izazvao 'topovski udar' u tunelu Salakovac

Izvor: Beta, 22.Nov.2015

Službenik Obaveštajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH Zlatko Humo priznao je da je bacio napravu u tunelu Salakovac kod Mostara koja je izazvala "topovski udar" ispred automobila u kojem se nalazio komandant Oružanih snaga BiH Anto Jeleč, objavio je danas sarajevski Dnevni avaz.Humo je bio saputnik...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.