MIJATOVIĆ: Vučić neće zaustaviti kritike napadima na predstavnika OEBS za slobodu medija

Izvor: Kurir, 04.Dec.2015, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MIJATOVIĆ: Vučić neće zaustaviti kritike napadima na predstavnika OEBS za slobodu medija

Sramota je da zemlja domaćin samita OEBS-a napada OEBS, poručila Mijatović.

Predstavnica OEBS-a za slobodu medija Dunja Mijatović rekla je danas da srpski premijer Aleksandar Vučić i ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov napadima neće zaustaviti kritike u društvu i da je razočaravajuće što Srbija kao predsedavajuća napada institucije OEBS-a.

"Vučić i Lavrov ne mogu i neće zustaviti kritike i slobodne glasove u našim društvima i drugde napadajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << predstavnika OEBS-a za slobodu medija", napisala je Mijatović na Tviteru u poruci upućenoj ruskom ministru i premijeru Srbije Aleksandru Vučiću.

.@avucic & @mfa_russia #Lavrov cannot & will not stop criticism & free voices in ur societies & elsewhere by attacking @OSCE_RFoM #OSCEMC15

Lavrov i Vučić kritikovali su danas u Beogradu rad OEBS-ove kancelarije za slobodu medija oceniši da je ta institucija politizovana. Na zajedničkoj konferenciji za novinare posle razgovora, Lavrov je rekao da bi u radu te institucije trebalo uspostaviti jasne standarde, ali da to nekim zemljama ne odgovara zato što im je "udobnije da imaju amorfne strukture koje su podložne manipulaciji".

Vučić je rekao da je "prvi veliki orkestrirani napad neistinama na vladu Srbije i od strane Dunje Mijatović" usledio nakon prošlogodišnjih poplava u Srbiji, ali da je kasnije "shvatio da to sa istinom, peavdom i činjenicama nema veze".

On je dodao da je navikao na udarce, svaki put kad pokuša da vodi suverenu politiku zemlje

Lavrov je rekao i da predstavnicu za slobodu medija Dunja Mijatović nije reagovala na slučaj hapšenja dva turska novinara koji su uhapšeni samo zbog toga što su objavili informacije koje su imali i dodao da takvih slučajeva ima još.

Mijatović je u drugoj poruci navela da izjava Lavrova nije istinita i da je OEBS reagovao povodom stanja slobode medija u Ukrajini.

Umjesto rijesavanja prijetnji I napada na novinare napadaju se medjunarodne institucije @OSCE_RFoM https://t.co/bMquFR4qTL #OSCEMC15

"Umesto rešavanja pretnji i napada na novinare napadaju se međunarodne institucije", navela je Dunja Mijatović.

Lavrov, @mfa_RF your statement not true. Only @OSCE_RFoM reacted https://t.co/8xkPStcLwX https://t.co/8xkPStcLwX 1/2 #OSCEMC15

Ruski ministar je rekao da bi u radu te institucije trebalo uspostaviti jasne standarde, ali da to nekim zemljama ne odgovara zato što im je "udobnije da imaju amorfne strukture koje su podložne manipulaciji".

It is disappointing that @Serbia2015OSCE as Chair of @OSCE is attacking #OSCE Institution @OSCE_RFoM - #OSCEMC15 https://t.co/LRflzkdXlq

Autor: Beta,Foto: Fonet

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mijatovićeva: Vučić i Lavrov ne mogu da spreče kritike i slobodu govora

Izvor: Blic, 04.Dec.2015

Predstavnica OEBS-a za slobodu medija Dunja Mijatović napisala je danas na svom tviter nalogu povodom kritika Lavrova i Vučića da je OEBS-ova kancelarije za slobodu politizovana, "da ne mogu da spreče kritike i slobodu govora"..."Vučić, Ministarstvo spoljnih poslova Rusije i Lavrov ne mogu i neće...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.