Izvor: Blic, 15.Maj.2024, 12:34

SAHRANJENI, PA SPALJENI "Pretpostavljamo da su ovde bile lomače": Završena istraživanja terena u Jajincima, najvećem stratištu u Srbiji

Istraživanja u Spomen-parku Jajinci potvrdila su da se na ovom mestu nalaze masovne grobnice ljudi koji su za vreme Drugog svetskog rata tu ubijeni, ili su njihova tela doneta iz logora na Starom sajmištu, Banjice i iz drugih delova Beograda, i ovde sahranjena. Kasnije su spaljena, da bi se uklonili tragovi.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Muzej žrtava genocida: Istraživanja u Jajincima ukazuju na mesta spaljivanja žrtava streljanja

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Maj.2024

U Beogradu, na prostoru spomen područja "Jajinci" gde su tokom Drugo svetskog rata nemački okupatori vršili masovna streljana, na određenim lokacije, istraživanja ukazuju da su tu spaljivana tela žrtava, rečeno je danas u Muzeju žrtvava genocida.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.