Aston Martin AM-RB 001 (+ video)

Izvor: AutoBlog, 05.Jul.2016, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aston Martin AM-RB 001 (+ video)

Britanski mediji su objavili prve slike dugo najavljivanog hypercara AM-RB 001 koji je nastao saradnjom Aston Martina i tima Formule 1 Red Bull Racing.  U pitanju je sportista sa centralno postavljenim V12 motorom, legalizovan i za drumski saobraćaj, a za koji se najavljuje da će postaviti nove standarde koji se tiču performansi drumskih vozila.Opisan kao najbrži i najnapredniji Aston Martin do sada, AM-RB 001 predstavlja i prvi drumski auto koji je kreirao F1 dizajner Adrian Newey.Britanski Autocar navodi da je promocija ovog dvoseda održana danas u Gaydonu u Velikoj Britaniji, kao i da je u planu proizvodnja između 99 i 150 komada drumske verzije, uz 25 primeraka trkačke varijante.Glavni dizajner Aston Martina Miles Nurnberger...

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

Aston Martin predstavio hiperautomobil AM-RB 001

Izvor: Economy.rs, 06.Jul.2016, 01:35

Aston Martin je prikazao prve fotografije svog revolucionarnog novog hiperautomobila koji je razvijen u saradnji da Red Bull Racing Formula One timom.

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.