Sremska Mitrovica ulaže u sportsku infrastrukturu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Feb.2020, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sremska Mitrovica ulaže u sportsku infrastrukturu

Sremska Mitrovica je lokalna samouprava za primer kada su u pitanju ulaganja u sportsku infrastrukturu i podrška sportu na lokalu uopšte, ocenio je tokom današnje posete ministar sporta i omladine Vanja Udovičić. On je tokom svog boravka u Sremskoj Mitrovici sa gradonačelnikom Vladimirom Sanaderom posetio Sportsko poslovni centar u tom gradu, kao i jednu osnovnu školu. Tom prilikom donirao je sportsku opremu rukometnom i odbojkaškom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << klubu.

Ministar Udovičić se u razgovoru sa gradonačelnikom Sanaderom, kao i sa sportskim radnicima i sportistima u tom gradu uverio da se u sport na lokalu ulazu zavidna sredstva. Oko 6 odsto ovogodišnjeg budžeta je opredeljeno za tu namenu, što nije malo novca, ocenjeno je tom prilikom. Zato ne treba da čudi činjenica da u gradu na Savi stasavaju godinama uspešni sportisti u pojedinačnim, ali i ekipnim sportovima, među kojima je bilo i učesnika Olimpijskih igara. Posetu Mitrovici ministar je počeo iz SPC "Pinki" gde se susreto sa članovima rukometnog kluba, a potom je u OŠ "Sveti Sava“ prisustvovao treningu Odbojkaškog kluba "Prvi tempo“. I jednima i drugima ministarstvo je doniralo opremu.

Naredne godine u Mitrovici će se igrati i super liga u odbojci, zahvaljujući uspesima gradskog ženskog OK "Srem". FK "Radnički“ trenutno se takmiči u Srpskoj ligi grupa Vojvodina, a do nedavno su u Mitrovici susrete u okviru ABA lige igrali košarkaši Mege. U pojedinačnim sportovima brojne medalje su doneli takmičari atletskih klubova "Srem“ i "Sirmijum“. O uspesima kajakaša "Vala“ pričala je čitava planeta. Uskoro, pored tada prvog atletskog stadiona u Srbiji Mitrovica će dobiti i novi fudbalski stadion čija je izgradnja najavljena.

Sremska Mitrovica i sada dok čeka izgradnju novog fudbalskog stadiona ima modernu infrastrukturu u koju svakako spada i zatvoreni bazen, čiju je izgradnju svojevremeno pomogla Vlada Srbije. Pored infrastrukture, važni su i rezultati koje sportisti postižu, a zahvaljujući kojima se da zaključiti da je Sremska Mitrovica na dobrom putu da postane sportski centar ne samo Srema, nego i šire, ocenjeno je tokom današnje posete.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.