Odbojkaši Srbije žele u polufinale završnog turnira

Izvor: Studio B, 16.Jul.2010, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbojkaši Srbije žele u polufinale završnog turnira

Odbojkaški reprezentativci Srbije saglasili su se da su postigli cilj plasmanom na završni turnir Svetske lige i najavili veliku borbu za ulazak u polufinale.

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije je kao najbolji drugoplasirani tim grupne faze takmičenja u Svetskoj ligi izborila plasman na završni turnir u Kordobi. "Orlovi" će se na "fajnal siksu" takmičiti u Grupi E sa domaćinom Argentinom i Brazilom. U Grupi F takmičiće se Italija, Rusija i Kuba.

"Imamo >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << obavezu da se posle dobrih igara u najboljem svetlu predstavimo na završnom turniru. Biće teško, u Kordobi će igrati šest najboljih ekipa na svetu, a mi želimo da igramo u polufinalu", rekao je selektor Srbije Igor Kolaković na konferenciji za novinare.

Prvu utakmicu u Kordobi Srbija će igrati protiv Brazila u noći između četvrtka i petka u dva sata posle ponoći po srednjeevropskom vremenu, dok je drugi meč na programu u noći između subote i nedelje, takođe u dva sata posle ponoći.

Kolaković je istakao da njegovim igračima ne treba poseban motiv za predstojeće utakmice i ocenio da Srbija može ravnopravno da igra sa Argentinom u drugom kolu. "Prošle godine smo igrali, ali ovaj duel je drugačiji. Oni su domaćini, sve je podređeno njima, čak su promenili i raspored utakmica. Taj meč je za Srbiju najvažniji na turniru, ako pobedimo biće nam mnogo lakše", rekao je on.

Selektor Srbije rekao je da je njegova ekipa spremna za predstojeće takmičenje i da će podmlađeni tim Srbije pokušati da što bolje odigra protiv Brazila. "Sa mladim timom ćemo pokušati da odigramo najbolje moguće, sigurno je da ćemo se potrošiti fizički i emocionalno, ali ne želimo da kalkulišemo, imaćemo snage za Argentinu. Na turnir odlazimo spremni, sigurno su i naši protivnici spremni, pa ko bude bolji neka slavi", dodao je Kolaković.

Kapiten Srbije Bojan Janić rekao je da je srećan zbog plasmana na završni turnir i da očekuje plasman u polufinale. "Imamo realne šanse za polufinale i to bi bio veliki uspeh. Brazil je favorit na turniru, to je najbolja ekipa na svetu, a protiv Argentine ne očekujem lak meč. Dobro smo trenirali i daćemo sve od sebe. I oni vide svoju šansu protiv nas, očekujem tešku i ravnopravnu utakmicu", rekao je Janić.

"Bio bih srećan kada bismo pobedili Brazil, igraćemo rasterećeno protiv njih, ali znam da nas neće lako pobediti. Ne želimo da kalkulišemo, da protiv njih odigramo lošije, kako bismo bili odmorniji za meč sa Argentinom", dodao je on.

Primač selekcije Srbije Nikola Kovačević rekao je da je njegova ekipa ostvarila cilj plasmanom na "fajnal siks" i ocenio da "orlovi" imaju veliku šansu za pobedu protiv Argentine. "Ostvarili smo cilj ulaskom na završni turnir, a videćemo šta ćemo tamo uraditi. Argentina je najslabiji protivnik u grupi i tu ćemo tražiti pobedu. Želimo u polufinale, a posle šta uradimo. Brazil je favorit za trijumf", rekao je Kovačević.

Korektor reprezentacije Saša Starović rekao je da je motiv svakog igrača da se što bolje prikaže na završnom turniru. "Sam plasman na završni turnir je veliki uspeh za podmalđeni tim Srbije. Idemo u Kordobu po što bolji rezultat, jer svi imamo motiv da se što bolje prikažemo", rekao je Starović.

Reprezentacija Srbije u nedelju ujutro u 6.45 polazi za Argentinu a na spisku selektora su sledeći igrači:

tehničari: Vlado Petković i Mihajlo Mitić

korektori: Saša Starović i Tomislav Dokić

libero: Nikola Rosić

blokeri: Dragan Stanković, Marko Podraščanin i Borislav Petrović

primači: Bojan Janić, Miloš Nikić, Nikola Kovačević i Miloš Terzić.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srpski odbojkaši: Argentina je naša šansa

Izvor: Mondo, 16.Jul.2010

Odbojkaška reprezentacija u nedelju kreće ka Kordobi na Fajnal siks Svetske lige. Nema predaje ni protiv Brazila.

Nastavak na Mondo...

Odbojkaši žele u polufinale

Izvor: RTS, 16.Jul.2010

Odbojkaški reprezentativci Srbije saglasili su se da su postigli cilj plasmanom na završni turnir Svetske lige i najavili veliku borbu za ulazak u polufinale. ..Muška odbojkaška reprezentacija Srbije je kao najbolji drugoplasirani tim grupne faze takmičenja u Svetskoj ligi izborila plasman na završni...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.