Zeleni dres azura stigao i do pape

Izvor: RTS, 14.Okt.2019, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zeleni dres "azura" stigao i do pape

Italijanska fudbalska reprezentacija, posle plasmana na EVRO 2020, posetila je Vatikan, prilikom čega je papi Franji uručena replika novog zelenog dresa, sa njegovim prezimenom.
Poznato je da je papa Franja veliki ljubitelj fudbala, a delegacija italijanske fudbalske federacije poklonila je vrhovnom poglavaru rimokatoličke crkve personalizovan dres.

Novi zeleni dres sa prezimenom Bergoljo, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << što je papino prezime, uručio je selektor Roberto Mančini.
Papa je Argentinac, a zanimljivo je da je prvi put u isoriji Italija u zelenim dresovima igrala 1954. godine, upravo protiv "gaučosa", zabeleživši trijumf od 2:0.
Italija se plasirala na EVRO pobedom nad Grčkom od 2:0, čime su "azuri" zabeležili sedmu pobedu u kvalifikacijama, u isto toliko odigranih mečeva.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.