Zeleni dres "azura" stigao i do pape

Italijanska fudbalska reprezentacija, posle plasmana na EVRO 2020, posetila je Vatikan, prilikom čega je papi Franji uručena replika novog zelenog dresa, sa njegovim prezimenom.

Poznato je da je papa Franja veliki ljubitelj fudbala, a delegacija italijanske fudbalske federacije poklonila je vrhovnom poglavaru rimokatoličke crkve personalizovan dres.

Novi zeleni dres sa prezimenom Bergoljo, što je papino prezime, uručio je selektor Roberto Mančini.

Papa je Argentinac, a zanimljivo je da je prvi put u isoriji Italija u zelenim dresovima igrala 1954. godine, upravo protiv "gaučosa", zabeleživši trijumf od 2:0.

Italija se plasirala na EVRO pobedom nad Grčkom od 2:0, čime su "azuri" zabeležili sedmu pobedu u kvalifikacijama, u isto toliko odigranih mečeva.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво