UEFA suspendovala Murinja

Izvor: Vesti-online.com, 01.Dec.2010, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UEFA suspendovala Murinja

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) suspendovala je trenera Reala Žozea Murinja na jedan meč, zbog toga što je naredio igračima madridskog kluba Ćabiju Alonsu i Serhiju Ramosu da namerno dobiju crvene kartone na prošlonedeljnom meču petog kola Lige šampiona protiv Ajaksa.

UEFA je Murinja kaznila i novčano s 40.000 evra, jer je Alonsu i Ramosu rekao da na duelu s Ajaksom, koji je završen >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << pobedom madridskog kluba 4:0, namerno dobio crvene kartone.

Dvojica igrača su zaradila isključenje zbog odugovlačenja, jer su želela da očiste kartone pre osmine finala Lige šampiona. Murinjo će automatski biti suspendovan na još jednu utakmicu, ako u naredne tri godine bude ponovio prekršaj.

Alonso i Ramos su kažnjeni sa po 20.000 evra, a oba igrača će zbog isključenja morati da propuste naredni duel u Ligi šampiona protiv Oksera.

UEFA je navela da dvojica igrača neće da budu dodatno kažnjena. Novčano su kaznjeni i Iker Kasiljas sa 10.000 i Jirži Dudek sa 5.000 evra zbog toga što su prenosili Murinjova naređenja.

Real, koji je već obezbedio prvo mesto u grupi G, ima rok od tri dana da se žali na kazne UEFA.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.