UEFA EURO 2012 opis

Izvor: GameInfusion.net, 15.Maj.2012, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UEFA EURO 2012 opis

Odbrojavanje do Evropskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini je počelo.

Uskoro će na TV-u dominirati fudbal više nego ikada, uz gomilu sportskih emisija, glupavih reklama za pivo, a u centru pažnje će ponovo biti i zašto je naša fudbalska reprezentacija toliko nesposobna da se makar kvalifikuje.

 


Kao i do sada, euforiju oko prvenstva, bilo evropskog ili svetskog, koristi i EA, servirajući nam malo prerađenu aktuelnu FIFU prepakovanu u novo ruho.

Ove godine EA nije pokušao da igračima dva puta, kao stand-alone igru, proda istu stvar, već je izbacio UEFA EURO 2012 u varijanti DLC-a, koji je, s’ obzirom na kvalitet i trud koji je uložen, i dalje porpilično skup. EA je skresao cenu, ali je skresao i sadržaj.




Prvo i osnovno, gameplay nije doživeo ni jednu jedinu promenu, što ne mora nužno da bude loše, ali ipak ostavlja gorak ukus da plaćate samo šminku. To je ista ona odlična simulacija koju smo ocenili sa 93 i okarakterisali kao najbolji fudbal do sada, sa Player Impact endžinom, taktičkim igranjem odbrane, taktičkim driblanjem itd. Ako ste već igrali FIFU 12 bez poteškoća ćete odmah moći da se bacite u osvajanje pehara, a ako niste, vreme je da ispravite grešku.

Ono što prodaje ovaj DLC-a je samo takmičenje u Poljskoj i Ukrajini. Ono je, samo po sebi, potpuno licencirano. Grupe su usklađene sa realnim žrebom, a u reprezentacijama su fudbaleri koji zaista putuju na prvenstvo. Takođe, tu su i stadioni na kojima će se utakmice igrati, a sve će to prenostiti novi komentatorski dvojac.

Pored reprezentacija koje su izborile plasman na Euro 2012, tu su još i mnoge druge evropske ekipe, među kojima ima i Srbije, tako da ukoliko neko želi da leči frustracije koje, nažalost, svi, povodom naše selekcije, imamo, slobodno može da je stavi umesto bilo koje reprezentacije sa takmičenja.


 
Na red dolazi i velika, ogromna mana koju nismo navikli da viđamo kod EA-a. To su licence. Naime, skoro pola reprezentacija je nelicencirano. U tu grupu, gle čuda, spada i Srbija, ali pravo iznenađenje je što su među njima i suorganizatori Ukrajinci.

Euro 2012 nam donosi i Expedition mod. Tu igrač sam stvara svoju ekipu. Ovde birate zvezdu kapitena po svojoj želji, a ostali fudbaleri će biti dodeljeni nasumično. Svi će biti toliko dobri da će se saplitati o svoje noge. Jednom pobedom protiv neke reprezentacije biraćete igrača iz protivničkih rezervi, posle druge, iz zamena selekcije, i nakon treće, iz startnih jedanaest. Pobeđivanjem reprezentacija otvaraćete puteve ka novim protivnicima, a sve će se to odvijati na mapi nalik na onu iz rizika. Gubljenjem mečeva će se putevi brisati i ponovo ćete morati da pobeđujete prethodne protivnike.

EA nije uspeo da prenese atmosferu toliko dobro, kao 2010. godine, u FIFA Word Cup: South Africa. Nećete se osećati nešto drugačije nego kada igrate običan kup u FIFA 12. Soundtrack je isti, a meni je postao znatno šareniji nego do sada.

Zapravo, ovaj DLC je neophodan jedino okorelim fanovima evropskih i svetskih prvenstava koji to doživljavaju kao praznik, a Euro 2012 bi im pomogao da se dodatno užive, ali samo ukoliko mogu da istolerišu "Kostarov" umesto Kolarov ili ''Suljović'' umesto Subotić.

 
Miloš MLADENOVIĆ

Pogledaj vesti o: Pivo

Nastavak na GameInfusion.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GameInfusion.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GameInfusion.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.