Ture sa Vebom o problemu rasizma

Izvor: B92, 27.Okt.2013, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ture sa Vebom o problemu rasizma

Fudbaler Mančester Sitija Jaja Ture razgovarao je sa potpredsednikom svetske fudbalske federacije (FIFA) Džefrijem Vebom povodom uvreda rasnoj osnovi.

Reprezentativac Obale Slonovače vređan je na rasnoj osnovi od strane navijača CSKA u meču Lige šampiona.

Portparol Sitija potvrdio je da je Ture uoči meča Premijer lige sa Čelsijem na londonskom Stamford Bridžu potpredsedniku FIFA ispričao sve detalje o meču u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Moskvi koji je odigran ranije ove nedelje, ali nijedan ni drugi nisu želeli da komentarišu sastanak.

Veb je ujedno i predsednik KONKAKAF federacije, a nalazi se i na čelu radne grupe FIFA za suzbijanje rasizma u fudbalu.

Siti je na pomenutoj utakmici Lige šampiona savladao CSKA sa 2:1, a ruski klub demantovao je Tureove tvrdnje.

Reprezentativac Obale Slonovače posle meča pozvao je sve tamnopute igrače na bojkot Mundijala 2018. godine u Rusiji.
Pogledaj vesti o: Fudbal,   London

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ture sa Vebom o problemu rasizma

Izvor: B92, 27.Okt.2013

Fudbaler Mančester Sitija Jaja Ture razgovarao je sa potpredsednikom svetske fudbalske federacije (FIFA) Džefrijem Vebom povodom uvreda rasnoj osnovi...Reprezentativac Obale Slonovače vređan je na rasnoj osnovi od strane navijača CSKA u meču Lige šampiona...Portparol Sitija potvrdio je da je Ture...

Nastavak na B92...

Ture razgovarao sa potpredsednikom FIFA o problemu rasizma

Izvor: Blic, 28.Okt.2013, 09:48

Fudbaler Mančester Sitija Jaja Ture razgovarao je sa potpredsednikom svetske fudbalske federacije Džefrijem Vebom povodom tvrdnji da je na meču sa moskovskim CSKA bio meta navijača ruske ekipe koji su ga vređali na rasnoj osnovi. ..Portparol Sitija potvrdio je da je Ture uoči meča Premijer lige...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.