Trener Dinama: Napali me isključivo zbog kluba

Izvor: N1 televizija, 21.Sep.2017, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trener Dinama: Napali me isključivo zbog kluba

Nakon nedavnog napada na savetnika Dinama Zdravka Mamića u Hercegovini, koji još nije rešen, sinoć je napadnut trener Dinama Mario Cvitanović. I dok on porućuje da samo želi da živi fudbal, iz Uprave kluba optužuju medije da podstiču nasilje.

Došao je na posao dan nakon što je napadnut i povređen. Trener Dinama nije odgovarao na pitanja, ali jasno je poručio da želi samo da bude trener. Mario Cvitanović >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << dao je do znanja kako ovaj napad može da ima veze isključivo s Dinamom: "Moj život je čist kao suza, nema tačke tamne, ni mrlje", rekao je.

"Ako hoćeš oduzet mi moju strast i ljubav prema fudbalu i moju svesrdnu podršku igračima, rezultatima, afirmisanju i uspehu u fudbalu, onda uzmi pištolj i pucaj mi ovde direktno, bez reči", rekao je Cvitanović.

Sinoć, pred zgradom dočekala su ga dvojica maskiranih napadača s palicama. I teško ga povredili. U Dinamu kažu da ne znaju ko su, ali sigurni su da je to samo nastavak niza, kako kažu, legalizovanih  napada na ljude iz fudbalskog sveta. I optužili medije za opravdavanje nasilja te institucije i državu - za nečinjenje.

Pre mesec dana, Zdravko Mamić je napadnut i ranjen u Tomislavgradu. Tamo još nije pronađen počinitelj, a iako mu je ponuđena policijska zaštita, on ju je odbio. Zbog svega toga, i Hrvatski nogometni savez (HNS) obrušio se na institucije i traži zaštitu fudbalske porodice.

"Nastavak je to niza huliganskih napada na članove fudbalske porodice koji moraju zgroziti, uznemiriti i zaprepastiti svakoga ko vjeruje da je Hrvatska demokratska i moderna evropska država koja brine za sigurnost svakog građanina. No, u Hrvatskoj zločinci nekažnjeno crtaju svastike, pucaju u ljude ili ih udaraju s leđa, primitivno vređaju državnu tužiteljku ili fizički napadaju fudbalske selektore, trenere i sudije, nekažnjeno", navode iz HNS.

Rat navijača i fudbalskih čelnika u kom je ključna figura Zdravko Mamić, danas optuženik koji sedi u osječkoj sudnici i vlasnik još jedne optužnice za razne malverzacije u Dinamu - traje već godinama. Od početka do danas - javnost je gledala navijačke proteste i bojkote utakmica, slušala izvinjenja i objašnjenja fudbalskog vođstva, ali se i crveni zbog huliganskih nereda s izlivom nezadovoljstva.

Detaljnije u prilogu N1 Zagreb:

: N1 Zagreb

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Napad na trenera Dinama

Izvor: N1 televizija, 21.Sep.2017

Nakon nedavnog napada na savetnika Dinama Zdravka Mamića u Hercegovini, koji još nije rešen, sinoć je napadnut trener Dinama Mario Cvitanović. I dok on porućuje da samo želi da živi fudbal, iz Uprave kluba optužuju medije da podstiču nasilje...Izvor: N1 Zagreb

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.