Srbija četiri predstavnika i 2011.

Izvor: B92, 25.Okt.2010, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija četiri predstavnika i 2011.

Srpski klupski fudbal i sledeće sezone imaće četiri predstavnika na međunarodnoj sceni, jednog u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a tri u Ligi Evrope.

Šampion Srbije takmičenje na evropskoj sceni počeće u drugom krugu kvalifikacija, koje su zakazane za 12. i 13. jul, odnosno 19. i 20. istog meseca 2011. godine.

Za mesto u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ligi šampiona moraće da prođe i treće kolo kvalifikacije i dvomeč plej-ofa.

Kvalifikacije za Ligu Evropa igraće tri srpska kluba: osvajač Kupa, kao i drugoplasirani i trećeplasirani tim iz nacionalnog prvenstva. Ako osvajač Kupa bude i prvak mesto u Evropi zauzeće finalista Kupa.

Trećeplasirani tim iz Superlige kvalifikacije će početi od prvog kruga kvalifikacija, već 30. juna. Drugoplasirana ekipa će startovati dve nedelje kasnije u drugom kolu kvalifikacija.

Osvajač Kupa takmičenje će početi u trećem kolu kvalifikacija 28. jula, a do Lige Evropa moraće da prebrodi i plej-of, koji će se igrati 18. i 25. avgusta.

Takav raspored za srpske klubove uslovilo je 25. mesto koje Fudbalski savez Srbije zauzima na rang listi evropskih saveza.

Prva je Engleska, koju slede Španija, Italija, Nemačka, Francuska, Rusija, Ukrajina, Rumunija, Portugal i Holandija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.