I sledeće sezone četiri srpska kluba na evropskoj sceni

Izvor: Studio B, 25.Okt.2010, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I sledeće sezone četiri srpska kluba na evropskoj sceni

Srpski klupski fudbal i sledeće sezone imaće četiri predstavnika na međunarodnoj sceni, jednog u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a tri u Ligi Evropa.

Šampion Srbije takmičenje na evropskoj sceni počeće u drugom krugu kvalifikacija, koje su zakazane za 12. i 13. jul, odnosno 19. i 20. istog meseca. Za mesto u Ligi šampiona moraće da prođe i treće kolo kvalifikacije i dvomeč plej-ofa.

Kvalifikacije za Ligu Evropa igraće tri srpska >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << kluba: osvajač Kupa, kao i drugoplasirani i trećeplasirani tim iz nacionalnog prvenstva. Ako osvajač Kupa bude i prvak mesto u Evropi zauzeće finalista Kupa. Trećeplasirani tim iz Super lige kvalifikacije će početi od prvog kruga kvalifikacija, već 30. juna. Drugoplasirana ekipa će startovati dve nedelje kasnije u drugom kolu kvalifikacija. Osvajač Kupa takmičenje će početi u trećem kolu kvalifikacija 28. jula, a do Lige Evropa moraće da prebrodi i plej-of, koji će se igrati 18. i 25. avgusta.

Takav raspored za srpske klubove uslovilo je 25. mesto koje Fudbalski savez Srbije zauzima na rang listi evropskih saveza. Prva je Engleska, koju slede: Španija, Italija, Nemačka, Francuska, Rusija, Ukrajina, Rumunija, Portugal i Holandija.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kvartet na međunarodnoj sceni

Izvor: S media, 25.Okt.2010

Srbija će i sledeće sezone imati četiri predstavnika na međunarodnoj sceni, jednog u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a tri u Ligi Evrope...Šampion Srbije takmičenje na evropskoj sceni počeće u drugom krugu kvalifikacija, koje su zakazane za 12. i 13. jul, odnosno 19. i 20. istog meseca. Za...

Nastavak na S media...

ČETIRI SRPSKA KLUBA I DALJE NA EVROPSKOJ SCENI

Izvor: Kurir, 25.Okt.2010

BEOGRAD - Srpski klupski fudbal i sledeće sezone imaće četiri predstavnika na međunarodnoj sceni, jednog u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a tri u Ligi Evropa. Šampion Srbije takmičenje na evropskoj sceni počeće u drugom krugu kvalifikacija, koje su zakazane za 12. i 13. jul, odnosno 19. i...

Nastavak na Kurir...

Srbija i dalje sa četiri predstavnika u Evropi

Izvor: Sportske.net, 26.Okt.2010, 10:29

Ništa se ne menja, šampion u kvalifikacijama za LŠ, dva kluba iz prvenstva i pobednik kupa, u LE.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.