Spaleti zabranio igračima plejstejšn: Cilj je da budemo prvi na Euru, ne u Call of duty

Izvor: B92, 24.Feb.2024, 17:47

Spaleti zabranio igračima plejstejšn: Cilj je da budemo prvi na Euru, ne u "Call of duty"

Selektor fudbalske reprezentacije Italije uvešće čeličnu disciplinu u svlačionici svog tima kako se bude bližilo Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Jedna od prvih odluka je zabrana igračima da igraju igrice na plejstejšn konzoli dok su u kampu nacionalnog tima.

Time želi da omogući da njegov tim ima najmanju moguću distrakciju dok se bude pripremao za napad na novo evropsko zlato.

Govoreći o radu, vrednostima, profesionalizmu i poštovanju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prema dresu italijanskog tima, u opširnom intervjuu za Gazetu, Spaleti je dao svoje viđenjae svega navedenog:

"Odatle se počinje (radna etika, profesionalizam, fokus). To je baza na koju se nadograđuje talenat. Dres reprezentacije, ponos, odgovornost, to nisu prazne reči koje koristim tek tako, iako je to neko može da pomisli. Neki igrači možda misle da je Spaleti pas koji laje, a ne ujeda, ali zapravo greše i sada postoje stvari na koje će morati da obrate pažnju. Od sada, svoje plejstejšn uređaje će morati da ostave kod kuće i da ih više ne donose u kamp reprezentacije. Izmislio sam igru koja će im pomoći da se zanimaju uveče. Davaću igračima zadatke ako vidim da u toku dana nisu bili dovoljno angažovani. Jer u reprezentaciju morate sve vreme, u svakom trenutku, misliti na cilj zbog kog ste tu. Sa tim nema šale. Citiraću slogan reprezentativaca Novog Zelanda u ragbiju - "Ovde ne sme biti grešaka", poruka je Spaletija igračima.

Bilo je u poruci Saletija i ogorčenosti današnjim naraštajima..

"Živimo u svetu koji malo ceni naporan rad i proliveni znoj: današnja deca će pre da okače fotografiju na Instagram sa njihovom novom frizurom nego što će da uposle svoju glavu i da rade nešto. To nisu vrednosti koju moja Italija želi da promoviše. U reprezentaciju se dolazi sa osmehom u očima i srcem koje pumpa, a svi igrači moraju biti kao čopor vukova, koji podržava jedan drugog, i ništa ne ostavlja iza sebe. Italijani kao narod traže tvrd i odgovoran nacionalni tim, kompaktan i odlučan. U reprezentaciju se dolazi sa ciljem da se osvoji Evropsko prvenstvo, a ne da se pobedi u igrici "Call od Duty", više je nego jasna poruka Spaletija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.