Radnički: Sudije tendenciozne i rade na našu štetu, nečija želja je da nas pošalju u Prvu ligu Srbije

Izvor: JužneVesti.com, 06.Maj.2021, 16:33

Radnički: Sudije tendenciozne i rade na našu štetu, nečija želja je da nas pošalju u Prvu ligu Srbije

Tri kola pre kraja Superlige Srbije niški Radnički se nalazi na samo bod od opasne zone, a nakon remija sa Vojvodinom (0:0) klub se oglasio saopštenjem. Krivce za loše rezultate pronašli su na drugoj strani i upiru prstom u Fudbalski savez, sudije, sudijsku komisiju i "fudbalske moćnike koji žele da ih pošalju u Prvu ligu Srbije", ne navodeći na koga tačno misle. U svojoj borbi našli su i saveznika - predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Srbije Aleksandra Vučića koga podržavaju, kako kažu, u najavljenoj borbi protiv “fudbalske mafije“.

Pred naredne odlučujuće duele, od kojih je prvi možda i najbitniji sa Radom na "Čairu", te protiv Zlatibora i OFK Bačke, Radnički nema prava na kiks, kako bi izbegao selidbu u niži rang.

Od početka sezone na klupi su se promenila 4 trenera, a iako nisu reagovali tokom godine kada nisu bili u zoni ispadanja, sada žele da, kako kažu, podignu glas zbog načina na koji sudije i oni koji ih delegiraju odlučuju o ishodu prvenstva.

Veoma zanimljivo je da od ekipa koje se bore za opstanak, izgleda samo Radnički može da igra nerešeno. Svi ostali pobeđuju, odjednom su u ušli u “velike forme” i ređaju trijumfe kao na traci. Radnički se od početka sezone bori i protiv rivala, kao i protiv tendencioznih sudija i onih kojih ih delegiraju da deluju kao "kaznene ekspedicije“. Uprkos tome do sada nijednom nije reagovao, ali pošto se iste situacije ponavljaju iz meča u meč, odlučili smo da reagujemo posle susreta u Novom Sadu - sopštavaju iz kluba.

Kako kažu, moraju da podignu glas zbog načina na koji sudije i oni koji ih delegiraju odlučuju o ishodu ovog prvenstva i to uvek, kako ocenjuju, na štetu Radničkog.

Svima je jasno da ovde nisu čista u pitanju posla i zato podržavamo predsednika Srbije Aleksandra Vučića u najavljenoj borbi protiv “fudbalske mafije“. Odgovorni moraju da budu kažnjeni za trenutno stanje u srpskom fudbalu. U borbi protiv "fudbalske mafije” ne treba izuzeti ni sudije, koji ne rade profesionalno svoj posao i zato moraju da snose i odgovornost za to - kaže se u saopštenju Radničkog.

Meč sa Novosađanima završili su sa desetoricom igrača zbog isključenja Đuričina, a suđenje na tom meču ocenjuju kao loše, koje je imalo za cilj, smatraju da ih spreči da pobede, ali i da ih oslabi pred naredne mečeve.

Zatrpavanje kartonima, prekidi napada i nedosuđeni penali postali su uobičajne sudske odluke kada igra Radnički. Sličnih situacija na štetu Radničkog bilo je na gotovo svakoj utakmici u aktuelnoj sezoni. Očigledna je namera nekih fudbalskih moćnika da naš klub pošalju u Prvu ligu Srbije i u tom projektu ne prezaju ni od čega. Radnički će nastaviti časno da se bori na terenu, a fudbalskoj javnosti je jasno odakle “vetrovi duvaju” i kako je moguće da se pojedine ekipe sa dna tabele preko noći pretvore u mašine za ređanje pobeda - stoji u saopštenju.

Traže od Fudbalskog saveza Srbije da utvrdi odgovornost i kazni one koji su doveli srpski fudbal, po njima, u takvu situaciju. Takođe, traže da FSS i stručni organi urade analizu o svakoj spornoj situaciji i da to javno objave, kao i da se javno obelodani i po kom kriterijumu se delegiraju sudije u ligi i kako je moguće da isti arbitar jednom klubu sudi dve uzastopne utakmice na domaćem terenu.

Sav fokus kluba je na utakmici protiv Rada i pozivamo na vreme sve faktore koji odlučuju u Superligi da nam omoguće ravnopravan tretman na našem stadionu. Ukoliko toga nema, a odgovorni za pravljenje "kaznenih sudijskih ekspedicija“ koje kreiraju tabelu Superlige, ne budu adekvatno kažnjeni, postavlja se pitanje svrsihodnosti igranja fudbala u Srbiji. Radnički svakako razmišlja da li će igrati i dalje u ovom prvenstvu, ako sudije kao što su Tomić i predsednik komisije Karadžić, koji je većinu njih delegirao, i dalje ne budu kažnjeni - saopštavaju.

Dodaju da su što pre neophodni izbori u Fudbalskom savezu Srbije i traže hitno uvođenje VAR sistema, koje je već najavljeno da će krenuti od naredne sezone.

Radnički svoj naredni meč igra u nedelju, kada od 14:30 sati na "Čair" stiže direktan konkurent u borbi za opstanak, beogradski Rad.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.